Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1981 Turbo Trans specifikation

Det sista året av den andra generationen av Firebird Trans-Ams från Pontiac var 1981. Detta var en tid präglad av större muskel bil, och efter 1981 var det en mindre bil. Den 1981-modellen hade förts över turbon från 1980, som var ett speciellt paket som kan läggas till en Trans-Am. Bilen präglades av en bula i huven för att göra plats för turbo, som bara hade en två-års sikt. Turbo

turbo sattes till 4,9-liters, 301-kubiktum V-8 motor. Ändå hade det bara 210 hästkrafter. En turboladdare komprimerar tvingar bränsle-och luftblandningen in i motorn för att ge den ytterligare möjligheter. Utan turbo hade 150 hästkrafter. Turbon gav också det 245 fot av vridmoment, eller dragkraft. En trestegs turbo-monitor var belägen på instrumentbrädan vid hastighetsmätaren. Fanns bara 2.000 av dessa gjorda fordon, och det användes som pace car för Daytona 500 NASCAR race.



Motor

Motorn var en V8 med hydrauliska ventillyftare. Den hade ett kompressionsförhållande på 8,8 till ett. En fyra-fat Rochester förgasare ökade också makt. Den borrning och slaglängd var fyra och tre inches. Borrning och slaglängd hänvisar till bredden av cylindern och avståndet det färdas.

Bilen bedömdes med en toppfart på 114 miles per timme, och kunde gå från noll till 60 miles per timme i sju sekunder. Bilen fick mellan 11 och 14 miles per gallon gas.
Kraftöverföring, Mått

turboladdade Trans Am vägde £ 3519. Den hade en 108-tums hjulbas. En tre-växlad manuell växellåda var standard med bakhjulsdrift. En fyrväxlad och en automatisk var frivillig. Däck hade 205/75 R 15 tums däck. Den turboladdade bil hade höjt vita bokstäver på däcken. Bilen i sig var 198 inches lång, 73 inches bred och 49 inches tall. Den bakre spåret var 60 inches bred medan den främre spåret var 61,3 inches bred.
Funktioner

turboladdade Trans Am också hade speciella fläckar på bilen notera Turbo och Firebird logotyper inne. Bilen hade röda mattan standard, broderad fågel på dörrpaneler och baksäte, upplyst instrumentpanel, digital display radio, tvåfärgade färg och en T-Top tak med speciella ränder.
P Det fanns NASCAR logotyper på framskärmarna. Den speciella paketet hade också anpassade luftkonditionering och fyrhjuliga makt skivbromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93282.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.