Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur Wire en Chevy HEI distributör till en Mallory Ignition Box

Till skillnad från den stora majoriteten av distributörer, där en tändspole och en distributör är separata komponenter, innehåller Chevrolets HEI distributören även spolen. Liksom de flesta tändsystem, dock skickar HEI distributören bara en gnista till varje tändstift per bränning sekvens, vilket resulterar i dålig förbränning vid höga varvtal. Mallory 6A och 6AL tändning lådor skicka istället flera gnistor till varje tändstift, vilket resulterar i ökad effekt och bränsleeffektivitet. Saker du behöver
Mallory HEI kabelsats
Visa fler instruktioner
1

bort de negativa och positiva batterikablarna från batteripolerna med en skiftnyckel för att undvika elektriska stötar.
2

Koppla tändspolen från distributören. Det finns två trådar som har matats ut från sidan av fördelaren och leda till tändspolen ovanpå fördelarlocket. Ledningarna leder från sidan av fördelaren till ett kabelnät fästorgan som ansluts till spolen. Kläm klippet på varje sida av kabelnätet fästanordningen, och sedan dra selen ifrån spolen.
3

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast fördelarlocket till toppen av distributör en skruvmejsel, dra sedan fördelarlocket från distributören. Drag av rotorn från distributören axeln att exponera distributörens ledningar modul.
4

Koppla de två kablarna från distributörens ledningar modul. (Dessa två ledningar är de motsatta ändarna av trådarna frånkopplad från tändspolen i steg 2.) Notera att en tråd är brun och den andra är gul. Dra ut kablarna från sidan av distributören.
5

Installera Mallory HEI kabelsats till distributörens tändmodulen. Kitet innehåller ett svart tråd och en enda sele bestående av en lila tråd och en grön tråd. De lila och gröna trådar ansluter till tändmodulen: mata fri-ändarna av de båda kablarna från kabelsats genom sidan av distributören, anslut sedan den lila ledningen till posten att beståndet bruna kabeln bifogas. Anslut den gröna ledningen till posten att beståndet gula fäst vid. Kontakten i den motsatta änden av de två kablarna ansluts till kabelnätet på tändningen lådan med de lila och gröna trådar. (Med andra ord, de lila och gröna kablarna från distributören ansluter till de lila och gröna kablar från tändningen rutan.)
6

Anslut tändningen rutan till tändspolen. Observera att markeringarna "C-", "GRD" och "B +" visas på toppen av spolen. Sätt in den lilla svarta kabeln från tändningen rutan till "C-" terminal. Anslut den svarta kabeln som medföljer Mallory HEI kabelsats till "GRD" terminal. Anslut den andra änden av den svarta kabeln ur satsen till en motor marken med en skiftnyckel. Anslut orange kabel från tändningen rutan till "B +" terminal.
7

Tryck distributörens rotor på distributören axeln, sänk sedan distributören locket på distributören. Installera och dra alla fördelarlocket fyra fästskruvarna med en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93006.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.