Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Stortraktorserien Tips för en 350 Chevy Motor

Medan General Motors fortfarande gör prestanda delar, har många fabriken delar har minskat eller utarmat. Men det är nu möjligt att få någon del av de 350 och andra SBC motorer lätt på eftermarknaden. Tillverkare erbjuder även "kit" med förkonfigurerade komponenter konstruerade för att komplettera varandra. I vissa konfigurationer fabriken, har Chevy 350ci motor producerat mer än 1 hästkraft per kubiktum. Många motortillverkare har uppnått nivåer som överstiger 2 hp per kubiktum med mer moderna delarna i sugmotorer applikationer utan att använda "power huggormar" såsom lustgas injektion eller turbo-eller överladdning. 400-Hästkrafter Bygg

Om inga ändringar görs till shortblock, topplock med mellan 160 och 180cc av intaget port volym och topplock brännkammare som producerar ett kompressionsförhållande på minst 9,5:1 bör användas. En kamaxel med ca 0,480 tum till 0,490 tum ventillyft och 224 och 230 graders duration på insugs-och avgas lober, respektive, en eftermarknad två plan insugningsrör och förgasare, samt en fritt flödande avgassystem kommer att nå denna makt mål. En kombination som detta kommer att göra bra effekt från 2500 till 6000 RPM. (För huvuden, fabriken GM Vortec 170cc huvuden är riklig och kan stödja denna makt mål med lätthet, men andra eftermarknadstjänster gjutgods finns också tillgängliga.)
550 Hästkrafter Bygg
< p> En motor kombination liknar ovan kan användas med en dikväveoxid injektion kit med ordentlig tändningstidsinställningen att närma sig dessa effektnivåer, men vev, stänger och kolvar kommer inte att överleva för long.A 350ci motor med denna kraft mål kommer att kräver starkare eftermarknad lägre-end komponenter för att klara de producerade belastningar. Det kommer att göra sin makt på ett högre motorvarv. Stor uppmärksamhet på detaljer i spelen och exakt komponentkombination är viktiga. Eftersom de lägre-end komponenter måste uppgraderas, är detta en möjlighet att öka slaget av vevaxeln och få ytterligare cubic inches och vridmoment. Ett vanligt val är 3,75 inches, vilket resulterar i en förskjutning av 383ci i en standard 4-tums borrning. En eftermarknaden smitt stål vev ska användas (inte dyrare än en standard-stroke vev), smidda stavar med höghållfasta spö bultar är obligatoriska, och smidda kolvar kommer också att vara required.To nå 550 hk utan lustgas injektion, den CAM /huvuden och introduktionsprogram måste bli ännu större, och komprimering av åtminstone 10.5:1 bör riktas (detta är gränsen för premium-pump bränsle). Topplock med 200cc eller större intag hamnar som rinner en effektiv, högkvalitativ 290 cfm-plus i luften kommer att behövas, som kommer en rulle kamaxel med ventillyft närmar 0,580 tum med löptid på cirka 252 grader och ett noga utvalt dual- plan eller ett plan insugningsrör och carburetor.This motorn blir marginellt gata drivable, och den typiska entusiasten kanske eller kanske inte kunna designa och bygga det. En lustgas injektion kit kan användas med mindre hänsyn till motorskador, men tändningen fortfarande behöver hanteras på rätt sätt. För hög-hästkrafter bygger utöver dessa nivåer, en ansedd tävling motor byggare /verkstad är sannolikt att ge bästa resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93003.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.