Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Chevrolet 350 Prestanda Tips

introducerades 1967, har 350ci Chevy motorn varit en av de mest populära och rikliga motorer som någonsin producerats. Dess låga vikt och relativt kompakta storlek ger skickligt det att prestanda och vanliga arbetsuppgifter. I sin mest kraftfulla versionen producerade 370bhp som användes på 1970-LT1 Corvette och Camaro. Factory Högpresterande

Många prestanda maskinbyggare har kunnat generera mer än dubbelt tillverkarna märkeffekt för cirkel spår, väg och dragracing applikationer. Den typiska prestanda roll i dag är att en dubbel funktion street /hotrod kraftverk. Även om tekniken från 1970 är inte längre aktuella och många fabriken delar saknas eller är svår att hitta, förstå hur utgången av den ursprungliga LT1 350 uppnåddes kommer att erbjuda vägledning i att producera så mycket makt-eller fler-dag.

Den LT1 350 införlivade många komponenter konstruerade för högre effekt. Den grundläggande designen behölls, men en 4 bult ramlageröverfall blocket, smidda stål vevaxel, performance vevstakar och bultar, hög kompression smidda kolvar aluminium (med 11:1 kompressionsförhållande) och ett förbättrat smörjsystem användes för att bygga den grundläggande motorn nedre ände (shortblock). Alla dessa komponenter avsedda för svår uppgift, men endast den högre kompressionsförhållande hade en direkt inverkan på utgången. För att uppnå hög effekt

, Chevy ingenjörer fokuserade på komponenter som drabbade luftflöde och andning. Kamaxeln skilde sig signifikant från lägre produktion motorer. Det var en mekanisk platt lyftare design med ökad lyftkraft och länge för att möjliggöra mer luftflöde in i topplocken. Huvudena var de bästa flödande mönster för tiden, och använde en aluminium dubbla grenrör plan intag och Holley förgasare. En hög energi tändsystem inkorporerades. Dessa komponenter, tillsammans med högt kompressionsförhållande, var ansvariga för dess höga effektnivåer. Med moderna prestanda delar, denna nivå av prestanda-eller högre-är lätt att uppnå.
Moderna Aftermarket Uppgraderingar
p Om bilen är datorstyrd, omprogrammering modulen motorstyrning (ECM) kan erbjuda prestandaförbättringar. Om det inte är, se till att motorn bränsle och tändsystem är i bra låt. Nästa, eftermarknad inloppsrör, förgasare /insprutningssystem och avgassystem producera respektabla makt vinster. Få andra modifieringar kosta lika effektiva eller uppnås utan alltför mycket motor demontering. Utöver detta, prestanda modifieringar är mer komplicerat och kostsamt.

Förutsatt att SHORTBLOCK kan hantera de belastningar som de ökade motorvarvtal krävs producera mer makt vinster (vid fler än 5000-5500 RPM), nästa område att fokusera på är i topplocket flöde och kamaxelns timing. Många fabriken head design är kapabla att svara bra på en kamaxel-enda förändring beroende på den avsedda motorns arbetsområde av kamaxeln. Emellertid huvuden, kammar och insugningssystem avsedd att komplettera varandra, och som har felparade komponenter kan leda till misslyckade resultat.

Ökande kompressionsförhållande (CR) kommer att tillhandahålla förbättrad utgång, även, men tillgängligt bränsle kvalitet är begränsande faktor. Högre kompression kräver högre oktan bränsle. Raising CR kräver förändrade kolvar, Ytfräsning huvuden eller byta till huvuden med mindre förbränningsrum eller en kombination av alla tre. Högre CR kräver mer cam varaktighet att säkert använda pump gas. Mer cam varaktighet höjer intervallet motorns drift (RPM).

Alternativa modifieringar inkluderar turboladdning, överladdning eller lustgas. Användning av dessa kräver nästan en motor nedre ände som är helt uppgraderas till premium delar. Av dessa "power huggormar," lustgas är det billigaste och enklaste att installera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93002.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.