Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur du ansluter en Hurst Shifter

Med bil klubbar hosting bil visar och TV-auktioner föra rekordhöga priser för hästkrafter kungar, är trenden att hoppa upp våra bilar återigen tillbaka i modet. Fyra hastigheter är fortfarande kung på drive-in. Det finns inget så spännande som att tappa kopplingen och mal de redskap som du lämnar kryssningen-in. Tyvärr kommer reglage som behandlats med sådant missbruk slits ut med tiden. Lösningen skulle kunna vara att anlita någon för att installera en ny shifter in din bil eller du kan välja att göra det själv. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tänger
Wrench
Helper
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett hård plan yta. Dra åt parkeringsbromsen och lägg växelreglaget i neutralläge och ta bort shifter knopp. Detta åstadkommes genom att vrida ratten moturs. (Det kan finnas en dörrkarm mutter som måste lossas med en skiftnyckel först.)
2

höja fordonet. Jack tillräckligt hög för att tillåta dig att arbeta under bilen. Placera pallbockar underrede i fordonet och sänk domkraften tills fordonet står på pallbockar.
3

bort gamla shifter. Från under bilen, ta bort shifter koppling från transmissionen genom att ta bort trådklämmor från koppling stavar med tång. Unbolt shifter mekanismen från transmissionen med skiftnyckel. När låste upp, lindra shifter ner och bort från transmissionen, styra shifter handtag genom shifter boot och transmission tunnel som du sänker den.
4

Installera ny Hurst shifter. Efter tillverkarens anvisningar, installera shifter på transmissionen och dra åt bultarna med nyckel. Använda nylon .250 tum (¼ tum) stång medföljer nya shifter, placera den genom det lilla hålet på sidan av växelspaken kroppen och genom alla tre shifter armar. Från och med armen närmast överföringen (den omvända arm), placera den kortaste shifter staven i armen på transmissionen och installera en ny bussning och trådklämman med tång för att säkra den. Thread ut shifter stavände tills den glider in i växelreglaget fliken på reglaget. Installera ny bussning och tråd klämma för att fästa det. Nästa installera först-och-andra stav växelspaken. Detta är den längsta växelstången. Detta kommer att ansluta till växelarmen längst till framsidan av transmissionen. Installera denna stång på samma sätt som den första stången. Slutligen, installera tredje-och-fjärde stav växelspaken. Installera den här staven på samma sätt som tidigare stavar.
5

Med shifter och koppling på plats, ställa de positiva stoppen för att förhindra skador från över växling. De shifter hållplatser är två bultar och muttrar sylt sticker ut från de främre och bakre delen av växelhuset. Den främre stoppet är för andra och fjärde växeln. Den bakre stoppet är för första och andra växeln. Ha en hjälpare skruva den nya växelspaksknoppen på växelspaken handtaget inifrån bilen, och placera reglaget i första växeln och köra den bakre skruven tills det bara kommer i kontakt med växelarmen. Dra åt låsmuttern. Nu be din hjälpare att växla transmissionen i tredje växeln. Kör det främre stoppet tills det bara kommer i kontakt med växelarmen och dra åt låsmuttern. Har din hjälpare kör växelreglaget genom alla växlarna och se till att det inte finns någon störning.
6

Sänk fordonet. Höj bil utanför på pallbockar och ta bort montrar. Sänk fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92999.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.