Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man identifierar en C-6 Överföring

C-6 transmissionen är en tung tre-växlad automatlåda som tillverkas av Ford Motor Company. Den C6 var nästan uteslutande används för högpresterande fordon och lastbilar. C6 är ofta felaktigt identifieras som en C4 transmission, också tillverkad av Ford. Inte nog med att både sändningar har ett liknande utseende, de är både tre-växlad enheter. Eftersom C6 är mer hållbart än C4, är det vanligen den dyrare av de två, och kan vara svårare att lokalisera. Därför, att veta hur man identifierar C6 är avgörande. Instruktioner
1

Räkna antalet bultar som håller växellådans oljetråg till transmissionen. Oljetråget är placerad på undersidan av överföringen, och använder totalt 17 bultar för att hålla pannan till transmissionen. Bultarna är placerade runt hela läppen av pannan. Räkna antalet bultar är nödvändig, eftersom pannan för C4 växellådan använder totalt endast 11 bultar.
2

Leta avtappningspluggen. Den C4 avtappningsplugg är placerad på botten av transmissionens pan är avtappningspluggen på C6 på sidan av pannan, och kan vara placerad på förarens sida av transmissionen.
3

Bestäm om överföring bell bostäder kan lösgöras från överföringen. Till skillnad från den C4-transmission, som har en balanshjulkåpa som kan separeras från fördelningsväxeln är C6 en enhet i ett stycke, vilket innebär att det klockformade höljet inte kan tas bort från transmissionen. Bell bostäder i sitter på framsidan av transmissionen. Momentomvandlaren sitter inuti bell bostäder. Om en söm existerar mellan balanshjulkåpan och centrum av transmissionen, är överföringen inte en C6.
4

Lokalisera växel hastighetsmätare föraren. Hastighetsmätaren förare redskap på C6 ligger på förarens sida av förlängningen bostäder. Förlängningen bostäder är det bakre partiet av den transmission där drivaxeln kommer in i baksidan av transmissionen.
5

Lokalisera manöverspakarna. Styrspakarna ansluta till shifter inuti fordonet, och ändra växellådans kugghjul när växelreglaget flyttas. Det finns två spakar på C6. Båda spakarna sitter på förarsidan av överföringen, strax ovanför transmissionen pan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92973.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.