Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Historien om Muscle Cars

Den muskel bil är inte bara en stapelvara i bil kultur, men den amerikanska kulturen som helhet. Dessa kraftfulla maskiner gjorde en inverkan från det ögonblick den första amerikanska bilen var utrustad med en 300-hästkrafter V-8. Även den muskel bil eran varade bara ungefär ett decennium, når historien om dessa bilar långt bortom de få år. De Fakta

Muskel bilar är en typ av bil som produceras främst under 1960 och 1970 av amerikanska bil beslutsfattare. De kategoriseras som muskel bilar på grund av deras stora, högpresterande V-8 motorer, lätt vikt och däck fragmentering makt. Designad för att vara en typ av massproducerad drag-strip fordon för allmänheten, skydde muskelbilar ofta hantering förmåga och tillbehör lyx, utan istället valt att fokusera alla resurser på linjärt hastighet.
Rise of Muscle Cars

bilar blev mer tillgänglig och utbredd, blev amerikansk biltillverkare alltmer oroade med prestanda som ett sätt att särskilja sina bilar från tävlingen, då under 1950-talet, konkurrens mellan de tre stora - Chrysler, GM och Ford - var trappar upp. Föreställningen krig under detta årtionde vanns av Chrysler med införandet av Hemi motor och C-300-modellen. Även den 300-hästars motorn höjt ribban för prestanda fordon, var det milt jämfört med vad som skulle komma.
The Muscle Car Era

1964, Pontiac började formellt eran muskel bil med införandet av GTO. Även denna bil hade bara 25 hästkrafter mer än i C-300, var dess 389-kubik-tums motor packas i en mycket mindre och lättare bil. Resultatet blev en snabb och prisvärd prestanda fordon. Dess popularitet började en lång konkurrens mellan de tre stora för att skapa världens mest kraftfulla produktion fordon. De kommande åren skulle se införandet av många mer kraftfulla modeller, skapar den gyllene åldern av muskel bil.
Nedgång av Muscle Cars

Muskel bilproduktionen fortsatt stark i slutet av 1960 och i början av 1970, men påtryckningar från politiska aktionsgrupper och stigande bränslepriser började göra ont i muskeln bilens image. Den OPEC oljeembargo och miljöhänsyn gjorde den fortsatta produktionen av dessa bensinslukande, high-deplacement motorer omöjliga. Också, Ralph Nader bok, "Osäkra vid varje hastighet," orsakade en nationell motreaktion mot dessa farliga bilar. Genom 1975 hade de flesta muskelbilar upphört eller kraftigt nedsatt, avslutar effektivt eran muskel bil.
Muskelbilar Idag

Muskel bil kulturen har blivit en permanent del av Amerikansk kultur, med många tidningar och teveprogram dedikerade till ämnet. Det finns bil entusiast klubbar över hela landet som är dedikerade till att bevara dessa kraftfulla klassiska bilar. Intakt ursprungliga muskel bil ramar, organ och motorer har blivit oerhört värdefullt, eftersom återställande av dessa fordon till deras fabriks tillstånd har blivit ett utbrett fenomen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92968.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.