Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Återställa en Muscle Car

När du tänker på en Camaro, Mustang, Trans Am eller Corvette, kommer termen muskel bil genast att tänka på. Dessa ofta "trimmad upp" fordon har varit populär i årtionden och fortfarande frammana en känsla av manlig stolthet, så återställa en av dessa klassiska metall maskiner är en utmaning många är villiga att åta sig. Saker du behöver
Stora bifogade arbetet Accessområdet
till elektricitet
Tidningar på muskel bilar och delar | Reservdelar
Komplett utbud av fordonsindustrin verktyg
Automotive kunskap
Stor tarp
Stor luftkompressor
Auto lift (praktiskt, inte krävs) katalog Motor hissa
MIG svetsare
Re-klädsel kit
Visa fler instruktioner
1

Prenumerera på tidningar som erbjuder information du behöver under projektet som "Hemmings muskelbilen," som har information om bilar till salu och ställen att hitta delar, verktyg och andra förnödenheter. Den "Allt du kan läsa" hemsida har också en lista över de 20 bästa bil tidningar på marknaden.
2

Leta upp en ren plats med el för elverktyg och belysning för att återställa din muskelbil. Kontrollera att det är tillräckligt stort för att rymma fordonet och delar och fortfarande lämnar tillräckligt med utrymme att arbeta i. Placera en stor, plast presenning på golvet för att hålla från att förlora små delar när du börjar demonteringen av bilen, och ställa upp hyllor med lådor som du kan märka och delar plats i när de tas bort bilen till ytterligare stöd i att hålla koll på delar.
3

Börja demontering bilen genom unbolting de yttre delarna, inklusive hjulen, dörrar, stötfångare, huv, bagageluckan, fram-och bakljus, grill, fram och bak, samt alla andra smådelar. Du kan göra det mesta av detta arbete främst med vanliga handverktyg och lite olja för att hjälpa till att lossa envis delar. Ta bort de större komponenter såsom motor, växellåda, drivaxel, axlar, fjädrar, radiator-och sub-ramar med större verktyg, som kan omfatta en lyftanordning för att lyfta motorn och transmissionen.
4

Lossa olika delar av interiören, som säten, konsol, mattor och eventuella trim bitar efter att du är klar med löstagbara yttre delar. När inredningen har tagits bort, kan du klippa ut alla bitar yttre organ som kommer att behöva ersättas, såsom främre eller bakre stänkskärmar och sidostyckena.
5

Bygg din muskel bil genom att börja med Karossen arbete, vilket kan innefatta att använda en MIG svetsare för att reparera hål eller ersätta hela avsnitt inom områden som stammen och brädorna som är rostiga ut. När kroppen är lappat, kan du åter hänga övriga restaurerade yttre delar, inklusive dörrar, fendrar och bagageluckan. Dessa bitar kan bytas ut om de inte är salvageable eller svetsas ihop med nya bitar av metall som liknar de områden på kroppen som var rost skadad.
6

Installera nya eller ombyggda transmission, axlar , motor, drivaxel, radiator, hjul och andra motorkomponenter som generatorn, förgasaren och starter. Återigen, kan du behöva hjälp av en motor hissa att återställa en del av dessa större bitar tillbaka på din muskelbil.
7

Måla utsidan av bilen genom slipning, grundning och sedan måla den ett kärnfullt färg. Du kan göra det själv med rätt utrustning eller ta din muskel bil till en auto body shop för att få det gjort.
8

Slutför upp utsidan av bilen genom omkoppling alla strålkastare och bakljus och återmonterar främre och bakre stötfångare. Du kan också behöva byta ut trasiga eller spruckna fönster, inklusive vindrutan, vilket också kan kräva åter kromatering den yttre trim på alla dessa.
9

Komplettera restaurering av din muskel bil genom efterbehandling interiör, installerar dina re-stoppade säten och ersätta någon matta, trim bitar, konsoler och dörrpaneler. Dessa inre delar, speciellt den typ av säten och trim, kommer att variera beroende på vilken fabrikat, modell och år av muskel bil du återställer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92948.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.