Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Hur Justera markfrigången på en 2000 Corvette

Den 2000 Chevrolet Corvette är en del av C5 eller femte generationens modell som tillverkats från 1997 till 2004. C5-modellen är utrustad med den kraftfulla LS1 V8 motor. I 2000 års Corvette motorn har en effekt på 345 hästkrafter. Bilen är 179,7 inches lång, 73,6 inches bred och väger £ 3300. Attraktionen höjd kan justeras på standard fjädring systemet genom att ändra läget på fyra justeringsbultar. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
rörtång
18mm hylsnyckel
13/16-inch socket
Måttband
10mm hylsnyckel

Visa mer instruktioner
1

Parkera bilen på en horisontell, plan yta. Använd en domkraft för att höja den bakre delen av bilen och bära upp vikten med pallbockar för säkerhet. Ta bort bakhjulet från bilen för att få tillgång till justeringen området.
2

Sök för den bakre justeringsbulten i slutet av fjädring traverse våren. Leta huvudet på bulten och använda en 18mm hylsnyckel, vrid bulten medurs för att sänka bilen eller moturs för att höja den. Begränsa den övre muttern från spinning med bulten genom att hålla en 13/16-inch skruvnyckel på det.
3

Avlägsna domkraften och sänka bilen. Mät avståndet från marken till toppen av stänkskärmen. Upprepa processen för andra sidan tills mätningen matchas.
4

Jack framsidan av bilen och stöd med pallbockar. Ta bort framdäcket för enklare åtkomst.
5

Sök efter justeringen körhöjden bultar. Bultarna är framför stötdämpare. Använd en 10 mm hylsa för att justera bulten. Turning moturs sänker bilen och vrida medurs höjer det.
6

Avlägsna domkraften och sänk bilen. Mät avståndet från marken till toppen av stänkskärmen. Upprepa processen för andra sidan tills mätningen matchas
7

köra bilen för 200 miles för att lösa suspension. Mät bilen igen och göra några justeringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92477.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.