Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Fakta om Dodge Viper

Dodge Viper är ett exempel på unleashed testosteron. Det är ett lejon med ett mäktigt vrål och en påfågel i fullständig fjäderdräkt - det vill märkas. Lanserades 1992, är V-10 Viper en sportbil som kräver full uppmärksamhet av sin ägare. Det är inte en bil för fega. Bakgrund

Utveckling av Viper inleddes 1989, skenbart som en hyllning till Carroll Shelbys AC Cobra. Det var också en marknadsföring övning för Dodge och ett försök att hävda sina super-bil referenser. Tidiga stylister på Viper ingår Shelby och designstudion av Lamborghini, som då ägdes av Chrysler.
Debut

Tidiga Vipers presenterade en V-8 motor. Men efter 1990, då den godkändes för produktion av Chrysler ordförande Lee Iacocca, lekte det en rejäl V-10. Viper debuterade i november 1991 för 1992 års modell.
Specifikationer

Vipers genom 1995 var utrustade med en 400-hästkrafter, 8-liters V- 10 som genererade 465 £-fötter vridmoment via en sexväxlad manuell växellåda. Bilen byggdes på en 96-tums hjulbas och var 175 inches lång. Dess tjänstevikt var £ 3284. Den V-10: s förskjutning senare höjdes till 8,4 liter för att generera 600 hästkrafter och 560 pund fötter vridmoment. De retooled Vipers är tyngre på £ 3460.
Prestanda

tidiga Viper kunde gå från noll till 60 mph på 4,6 sekunder och kör kvartal mil i 13,1 sekunder vid 112 mph. Toppfarten var 180 mph. Den större motorn i 2008 och senare modeller kan en noll-till-60 på 3,5 sekunder och en kvarts mil tid på 10.9 sekunder, med en toppfart på 202 mph. Addera Interiör

tidiga Viper interiör var en utan krusiduller affär typisk för högpresterande bilar i ett försök att minska i vikt. Det var tillräckligt svankstöd från sätena, men det fanns ingen sidorutorna eller yttre dörrhandtag. Fordonet kom med en mjuk topp. Så småningom, Dodge förutsatt bekvämligheter som en sex-CD-växlare, sju högtalare ljudsystem, tilt ratt och full-elektriska tillbehör. Addera Exterior

Utsidan av de senare Vipers är brawnier och lite mer överdriven än tidigare generationer, ungefär som en Corvette på steroider. Den har den "Double Bubble" top som debuterade 1996 då coupe erbjöds tillsammans med roadster. Det finns inte att ta miste den aggressiva karaktär och vad som lurar under huven.
Hantering

$ 87.000 tvåsitsiga Viper är en fredlös i den civiliserade världen. Det är oförlåtande för ouppmärksam förare och för mycket bil för de flesta människor. Det saknar finess av en Corvette Z06, men det är inte en bil avsedd att drivas till eftermiddagste. Föraren känner sig sällan helt säker vid kurvtagning en Viper med hög hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92453.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.