Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Superleggera Vs. Ducati 1098

När du tänker på en ras, är en bil vs en motorcykel inte något som vanligtvis dyker i huvudet, även om det loppet är mellan Lamborghini Gallardo Superleggera och Ducati 1098 superbike. Ta två fullblod från olika typer av fordon och vad händer? Låt oss ta en titt på den prestanda och kraft av de två och du kan bestämma själv. Lamborghini Gallardo Superleggera

Lamborghini Gallardo Superleggera (eller på engelska, super-ljus) är inte din typiska Gallardo. Först infördes 2007, är det Superleggera en lättare och snabbare version av sin bror Gallardo. Vägning i £ 220. lättare än en vanlig Gallardo och med samma V10, men med en effekt på 530hk, är Gallardo Superleggera en kraft att räkna med. De flesta av de ändringar för att minska i vikt kommer i form av delar kolfiber. Sidospeglar är gjorda av kolfiber, som är sportstolar, inre dörrpanelerna, bakre diffusorn, enligt facket, central tunnel och motorkåpan. Addera Ducati 1098

Vinnande inte bara bäst i klassen för Superbike kategorin men också den bästa övergripande motorcykeldesign 2006 av Motorcycle Design Association, Ducati 1098 är en street-legal cykel med hjärtat av en racer. Använda Ducatis L-Twin cylinder, 4 ventiler per cylinder, desmodromisk, vätskekyld motor, har denna cykel en maximal motorstyrka på 160hp @ 9750rpm.
Siffrorna på papper

På papper, skulle man anta att Ducati skulle slå Lamborghini utan att bryta ett svett. När allt är 1098 inget annat än en motor med två hjul och en ryttare, medan Superleggera har CD, Navigation, klimatkontroll och en extra £ 2800 av vikt att släpa runt. Men siffror på papper och verkliga förhållanden världen är två separata frågor. Om du bara de 0 till 60 gånger för varje fordon, vinner Ducati. Den 1098 kommer att göra sprinten till 60 på under 3,0 sekunder (tillverkare och tidningar inte spela 0 Till 60 gånger för högpresterande motorcyklar längre, eftersom det är irrelevant eftersom de flesta cyklister inte kommer att köra i en rak linje) medan Superleggera gör det på 3,8 sekunder. Högsta hastighet för Lamborghini är 195mph, medan Ducati är begränsad till 180mph.
Real-World Scenario

Ta en titt på Youtube video presenterar en tävling mellan Lamborghini Gallardo Superleggera Vs. Ducati 1098 från den populära tv-serien "5th Gear." Du kan se en slalom kör mellan de två, ett bromstest och även ett race runt banan för att se vilken av dessa två djur kommer att vinna.
Slutsats

Båda dessa fordon stamtavla i sina respektive riken, men kanske den fördelen måste gå till Lamborghini Gallardo Superleggera. Med det, inte bara att du har förfining, kraft, hantering och skönhet, men du får också säkerheten. Du får också mugghållare, en radio, klimatkontroll och ett litet bagageutrymme för en snabb helg flykt. Om prislappen inte skrämma dig, då kanske vi har en vinnare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92470.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.