Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Hur Exportera en bil från Storbritannien

Om du planerar att exportera en bil från Förenade kungariket, är det viktigt att bestämma hur lång tid din bil kommer att förbli ur landet. Mer än 12 månader anses vara en permanent export. Om bilen kommer att återvända till Storbritannien inom 12 månader, anses det en temporär export och bilen står under brittiska motor lag utomlands. För nya bilar som exporteras, det finns två typer av export: direkt export, vilket innebär att bilen kommer att exporteras av tillverkaren och den personliga exporten, vilket innebär att bilen kommer att användas före exporten och kommer därför att exporteras av den enskilde. Saker du behöver
erforderlig dokumentation
Visa fler instruktioner
begagnad bil Export
1

Bestäm hur länge bilen kommer att vara ur Förenade kungariket för att avgöra om din export är permanent eller tillfällig.
2

Kontakta Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) angående din permanenta bil export. Fyll i lila delen heter "Anmälan om Permanent Export" på bilens registreringsbevis och skicka den till DVLA.
3

Håll resten av registreringsbeviset för att omregistrera din bil utomlands. Om du har tappat bort eller förlorat ditt registreringsbevis, kan du få ett intyg om permanent export från DVLA som ersättning.
4

Kontakta en auto avlastare som erbjuder utomeuropeiska frakt till det land där du tar din bil. Kontrollera att företaget du väljer erbjuder försäkring för din bil under transporten, och att det påtar sig fullt ansvar för bilen när det är i deras vård. Addera New Car Export
5 < p> Bestäm om du kommer att använda bilen i Storbritannien, innan du exporterar den.

En bil som inte kommer att användas före export kommer att behöva använda den direkt export systemet, som inte kräver att du betala bilens skatt eller den första registreringen.
p Om du planerar att använda bilen, måste lämpliga skatter betalas och fordonet måste registreras. Fordonet är därför tillåtet att köras i England i sex månader om ägs av en brittisk bosatt bor utomlands och för 12 månader om ägaren är en utländsk besökare. Bilen måste då exporteras med hjälp av personliga export ordningen. Ha tillverkaren eller den sökande tillbaka direkt export certifikatet till DVLA, när bilen har exporterats (om du väljer att exportera bilen
6

utan att använda det i Förenade kungariket).
7

Kontrollera att auto-rederi som transporterar bilen är certifierad leveranstid bilar under direkt eller personliga export system. Det är tillrådligt att använda auto avlastare som tillverkaren valt. Dessa företag är vana att fylla i korrekt pappersarbete.
Tillfällig export
8

Se till att din bil förblir beskattas medan utomeuropeiska om att exportera det för mindre än 12 månader.

9

hålla fordonet enligt gällande försäkring för att kunna säkra en skatt förlängning, om den beskattningsbara löper ut medan utomeuropeiska.
10

Kontakta DVLA per telefon eller skriftligt av post om du förlorar ditt registreringsbevis. Kontoret kommer att skicka dig en ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92471.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.