Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Vad är historia exotiska bilar?

En exotisk bil i alla åldrar är oftast en specialbyggd, en-av-a-kind, högpresterande fordon som kommer antingen som en lyxig sedanmodell, roadster, coupe eller Sports Tourer . Det har alltid funnits men återuppstod ur spillrorna av andra världskriget i Italien och Tyskland med maratonlopp och känsla för hantverket. Historia

Födelsen av den exotiska bilen kan spåras till början 20th century foundings av Bentley, Bugatti, Duesenberg, Maserati, Aston Martin, och senare Ferrari och Lamborghini. De flesta av dessa bilar som produceras i begränsade kvantiteter och handbyggda utan fördelen av ett löpande band.
Betydelse

Exotic-bil konstruktion och design brukar hamna i massa -producerade bilar, såsom all-wheel-drive, all-wheel skivbromsar, bränsleinsprutning och oberoende fjädring.
Geografi

Efterkrigstidens Europa är regionen till stor del ansvarig för att producera den moderna exotisk bil, med vägraces Mille Miglia, Targa Florio och Le Mans inställning scenen för att testa sportbil teknik och styling.
Funktioner
< p> Roadster är den mest populära i dag, med någon Ferrari, Maserati eller Lamborghini faller in i denna kategori, medan Bentley erbjuder en sport-bil styling förutom lyxiga sedaner.
Tidsplan

Prewar Duesenbergs och vissa Mercedes-Benz, bland annat bilar, anses exotiskt, men italienska byggare från andra världskriget att, såsom Ferrari, sammanfattar etiketten.
Storlek

2009 Bentley Continental GTC är 189,1 inches lång och rider på en 108,1-tums hjulbas, som drivs av en 6-liters, V-12 motor som genererar 552 hästkrafter.

Fun Fact

1960 Ferrari 250 GT "Nembo Spyder" auktionerades för $ 895.000 under 2005 på Christies i Los Angeles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92440.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.