Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Chevette specifikation

Chevrolet Chevette var en subcompact bil som produceras under ledning av General Motors 1975-1984. Det var den minsta Chevy någonsin sålts och den billigaste. En kombi stil --- antingen tre dörrar eller fem dörrar --- med en enkel konstruktion som gjorde det den bästsäljande bilen i USA under 1979. Det fick också 35 miles per gallon, vilket gör det praktiskt under 1970 energikrisen. Modeller
p Det fanns fem modeller släpps vid olika intervall. Basen modell, Scooter, hade en 1256 OHV motor från en fyrväxlad växellåda, bakhjulsdrift, framvagn, pinion styrning och servo-assisterade dubbla bromsar krets. Den Scooter hade målat främre och bakre stötfångare samt en valfri baksätet. Andra modeller som släppts efter 1980 som "The Rally" och "Woody" var liknande, men hade fem dörrar med extra funktioner som en klocka, dörrfickor, och en cigarettändare.
Body

1970 Chevette främre änden hade en näsa som vinklas ned mot stötfångaren. År 1980, med den släpptes i femdörrars modell, gick nosen upp och bilen utvecklades en mer platt-frontman design. Stötfångaren var målade bilens färg istället för krom. Strålkastare passar tätt mot grillen. En faux-trä trim påfördes sidopanelerna på vissa modeller.
Funktioner

Chevette Motorn var en enkel 53 hästkrafter 1,4-L med en fyrväxlad växellåda eller tre-växlad automatlåda. Den hade en dubbla triangellänkar fjädring fram, bakhjulsdrift och bakre fjädring med Panhard-stag. Kardanröret och spole fjädrade levande axel var standard liksom en tvåväxlad värmefläkten, radialdäck, backljus, uppvärmd bakruta och fällbara framsäten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91347.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.