Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Om 1941 Chevy Business Coupe

I 1941 introducerade Chevrolet en helt omgjorda organ för hela sitt produktsortiment. Enligt ConceptCarz.com, presenterade den nya kroppen designen dolda säkerhet steg i stället för de traditionella fotsteg, en ny grill och strålkastare som infördes i framskärmarna. Men två passagerare, återstod fem-fönster Chevrolet Business Coupe i botten slutet av 1941 produktlineupen. Det var grundläggande transport för en eller två personer plus bagage. Det var populärt med resande försäljare eftersom det erbjuds gott om bagageutrymme för sina varor. Längsta Hjulbas

1941 Chevrolet cyklade på en 116-tums hjulbas, 3 inches längre än 1940 och den längsta någonsin för Chevrolet. Standarden Motorn var en raffinerad 90-HP, sexcylindrig radmotor undan 216,5 cubic inches som dubbades "Victory Six." Enligt ConceptCarz.com, var makten skickades till bakhjulen via en treväxlad synkroniserad manuell överföring. Bilen vägde 3,050 pounds.
Million Bil År

Chevrolet byggt 1.009.000 personbilar och 650.000 lastbilar under 1941 och räknar med ett ännu bättre år för 1942. Men dessa planer ändrats radikalt efter December 1941 japanska attacken på Pearl Harbor, Hawaii, som stack USA i andra världskriget.
Business Coupe Produktion

De fem-window Business Coupe för 1941 kom i två utföranden, enligt AutoGallery. Den grundläggande ledar-DeLuxe, med minimal klädsel och vanlig tygklädsel, var prissatt till $ 712. Chevrolet producerade 48.763 av denna version.
Exklusiva modell

För ytterligare $ 58, kan du uppgradera till den särskilda deluxe paket som inkluderade ytterligare krom kropp trim, trevligt sladd tyg klädsel och en woodgrain streck. Chevy byggt 17.602 av denna version. Den totala 66.365 Business Coupes omfattade cirka 7 procent av Chevrolets personbil produktion för 1941.
Många alternativ som erbjuds

Alla Chevrolet köpare i 1941 kunde välja från ett brett olika fabriksmonterade och återförsäljare-installerade tillbehör för att anpassa sin verksamhet Coupes och andra modeller. Enligt ConceptCarz.com, inkluderat några av de tillgängliga alternativen bakskärm kjolar, krom vakter stötfångare, dimljus, korrugerad krom framskärm trim, AM radio och även en kortvågsradio.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91236.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.