Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur man vet om en 1971 Chevelle Is Real SS?

En äkta Super Sport (SS) Chevelle säljer för betydligt mer än en bas-modell Chevelle. Tyvärr lägger trim och SS uppgraderingar till en basmodell och sälja en klon SS Chevelle som fabriksoriginaluppsättning är vanligt. Det finns förmodligen fler kloner på marknaden än original Chevelles. De flesta människor som kör en klon försöker inte sälja det till en intet ont anande köpare. En prisvärd klon SS gör en bra daglig körning bil, men de flesta ägare av ett original SS Chevelle skulle inte köra bil till och från arbetet. Om du vill köpa en SS Chevelle, ta vilka åtgärder du kan för att försäkra att du får bilen du betalar för. Instruktioner
1

spåra titeln och överföring pappersarbete tillbaka så långt du kan. Kontakta tidigare ägare, eller kolla gamla titlar. Vissa stater sätta SS på titeln med modellen, andra inte. På high-dollar muskel bilar som Chevelle, är det vanligt att finna att ägarna hålls kopior av tidigare utfört arbete och register transfer. Om du har namn och tillståndet för en tidigare ägare, försöka leta upp dem i en telefonkatalog för att kontrollera bilen är en original-SS.
2

kontrollera att motorn numrerar matchen ramnumret (VIN-nummer). Endast vissa motorer fanns tillgängliga på en SS. Om motorn har ersatts eller är en storlek som inte tillgänglig på en SS-paketet, kan det vara en klon. Chevelles inte har några speciella siffror eller bokstäver i VIN för att indikera SS-paketet, så det enda du kan göra är att se till att motorn var en SS tillgängliga storlek och eventuellt fortfarande fabriken ursprungliga motorn.
3

Kontrollera eventuella nya måla och restaureringsarbete. Om bilen har nyligen målats om, och de flesta av trim och märken som anger Chevelle är en SS-modellen är ny, kan det vara en basmodell gjord för att likna en SS specifikt för att höja priset för återförsäljning. Ju äldre en restaurering eller motorbyte, desto större är chansen för bilen är en riktig SS.
4

Leta någon fabrik faktura eller originella försäljning kvitton som visar att bilen såldes som en SS. Original änka klistermärke, ett original köpebrev eller svåra att hitta original Protect-O-Plate är det enda säkra sättet att identifiera en original SS Chevelle. I sällsynta fall även dessa dokument har smitts med en klon bilar VIN-nummer, så det kan fortfarande komma ner till att lita på säljaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91322.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.