Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Specifikationer för en 1953 Chevrolet 3100 Pickup

Den 1953 Chevrolet 3100 pickup var en av de första arbete lastbilar avsedda för komfort. Det var också den första stora designen introducerades på lastbilsmarknaden efter andra världskriget. Det presenterade förändringar i utseende, mekanisk bekvämlighet och motorns prestanda. Utseende

1953 Chevrolet 3100 pickup var känd som en lastbil som du kan arbeta på gården med och sedan ta ut för en kväll på stan. Den estetiska förändring från tidigare arbete lastbilar markerade början av arbete lastbilar avsedda för utseende och funktionalitet. Tryckknapp dörrhandtag ersatts vrida handtagen och en sportig hjul var monterad vid förarsidan door.The hood sidan ändrades Emblem, var dörrposten typskylt ändras till blått och silver och Chevrolet emblem på sidan utelämnades. 1953 var också det sista året som träblock sågs under sängen.
Motor

1953 Chevrolet 3100 pickup tillverkades med en motor som kallas en "avancerad design . " Det var en 90-hästkrafter, 216,5-kubik-tums Thrift Mästare OHV sexcylindriga. Detta var det sista året för 216-kubik-tums, Babbit lager-typ motor. Motorn arbetade med en treväxlad och en fyrväxlad växellåda. Den fyrväxlad fanns en tillgänglig funktion enbart på en-tons pickup det året.
Convenience

Comfort sammanföll med utvecklingen av nya designen. Justerbara säten gått framåt och tillbaka för mer benutrymme och gav föraren möjlighet att komma närmare gaspedalen. Den pickup ingår dörrlås för första gången och en större ratt erbjuds mer manövrerbarhet. Samtliga reglage, inklusive en fot spak avluftare, var lättare att komma åt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91333.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.