Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Avkodning Siffrorna på GM Rear End Bostäder i en 1964 Chevrolet Impala

De flesta amerikanska bilar från 1960-talet hade längdled-monterade motorer vid fronten som drev bakhjulen. Den 1964 Chevrolet Impala är inget undantag. Den stela bakaxeln är ansluten till bilen med fyra bar link fjädring med spiralfjädrar. Det fanns så många som sex olika bakaxelutväxlingar tillgängliga, samt valfritt tillgängligt begränsat-slip förmåga. För reparation eller återställande syfte, kan det bli nödvändigt för dig att avkoda de tre uppsättningar siffror på din 1964 Impala bakaxel. Bakaxel Koder

tillverkning eller montering datum bakaxeln är användbar information att ha när reparera eller återställa ditt 1964 Impala. Liksom många biltillverkare, kan Chevrolet har gjort ändringar i delar halvårsskiftet, vilket innebär att som-bilar från samma årsmodell kan ha olika bakre ändar. Veta när den bakre änden tillverkades kan hjälpa dig att avgöra om det är rätt enhet för din Impala, samt hjälpa dig att få ett slut ersättare bak för restaurering ändamål. Var försiktig vid rengöring fett eller smuts från bakaxeln för att exponera de stämplade siffror. Använd icke-slipande metoder för rengöring - t.ex. avfettningsmedel och en trasa - att bidra till att säkerställa de stansade blir läsbar
Casting Datum

gjutdatum får. vara till hjälp - eller ens nödvändigt - vid beställning av reservdelar till den bakre änden, såsom lager, tätningar och växlar. Den gjutdatum kastas i förarens sida av den differentiella vänd mot baksidan av bilen på flänsen att axeln röret sträcker sig från. Det första tecknet i den fyrsiffriga gjutdatum bör vara en bokstav som anger månaden, med "A" står för januari månad, "B" för februari, och så vidare. De nästa två tecknen är siffror som står för dagen i månaden. Det sista tecknet är också ett nummer och står för tillverkningsåret. Även om du kan förvänta numret "4" för att vara i detta läge, kan det vara möjligt för en tidig produktionsstart 1964 Impala att ha nummer "3" för året.
Assembly Stamp

veta hur man dechiffrera monteringen stämpeln kommer att vara till hjälp om du vill veta axeln förhållandet. Flera olika förhållanden fanns tillgängliga för 1964 Impala, allt från en 3,08-till-1-förhållande till en 4,56-till-1-förhållande. Förhållandena med en numeriskt lägre kvot var utformade med bränsleekonomi och tyst highway cruising i åtanke, eftersom motorns varvtal är lägre än bakre ändarna med numeriskt högre förhållanden. En numeriskt högre förhållande kan ha varit önskvärt att en ägare som var intresserad av högre låg hastighet effekt, en egenskap användbar vid dra remsan. Det hand-stämplade montering stämpeln ligger på passagerarsidan bakaxeln röret. De två första bokstäverna i församlingen stämpeln anger bakaxelutväxling. De nästa fyra tecken är siffror som anger månad och dag bakaxeln sattes ihop. Det sjunde tecknet anger anläggningens lokalisering det där påkörning sattes ihop. Den sista tecknet är ett tal som anger förskjutningen på fabriken som monterade den bakre änden. Ett aggregat kod AW 0226G1 indikerar bakändan är av icke-låsande typ med en 3,08-till-ett-förhållande. Monteringen datum är den 26 februari, medan monteringsfabriken är Detroit Gear och Axel. Den första skiftet vid fabriken monterade den bakre änden.
Casting Number

instansat i centrala delen av den bakre differentialen mot framsidan av bilen, gjutning numret är sju till nio siffror. Gjutningen Numret kan variera från bakre änden till bakre änden. Den gjutning nummer på en bakre ände av en 1964 Impala kan vara samma som den gjutning nummer på en tidigare Chevy II eller Corvette. Gjutningen numret hänvisar endast till centrum differentialhus, inte axlarna, axel rör eller några interna delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91229.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.