Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur gör jag sänka en 1979 Corvette?

C3 modell av Corvette spännde över åren 1968-1982. Ramen och fjädringssystem var i stort sett densamma under alla dessa år. Sänkning en 1979 Corvette kräver fjäder ändringar på främre och bakre upphängningar. Nya, kortare framtill spiralfjädrar är tillgängliga från många Corvette delar leverantörer som kommer att sänka den främre körhöjden 1 tum. Sänkning bak är en mycket enklare process som endast kräver längre fjäderbultarna. Dessa bultar finns också tillgängliga från Corvette leverantörer och tillåter ägaren att justera den bakre ride höjd genom att helt enkelt sänka eller höja justeringsmuttrarna. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
verktyg fjäderkompressionskammare eller kedja
skiftnyckel satt
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på ett plant och stabilt underlag. Använd ett måttband och registrera mätningarna från golvet till toppen i mitten på varje hjul öppningar.
2

Höj den främre delen av bilen med en domkraft och placera pallbockar på varje sida för säkerhet. Addera 3

Demontera framhjulet wih en rörtång.
4

Ta bort den främre stötdämparen med en fast nyckel eller hylsa. Avlägsna skruven som håller den främre krängningshämmaren på plats.
5

Ta bromsoket med en skiftnyckel och försiktigt flytta den ur vägen. Hitta något att placera den på så att du inte bryter den känsliga broms slang.
6

Placera en domkraft under kontroll armen strax under våren och höja armen uppåt tills du märker att våren börjar komprimera. Lossa muttern som håller den övre kulleden med en fast nyckel och pop det gemensamma lös från fjädertrycket.
7

Placera domkraften under kontroll armen och lyfta upp det till våren är komprimerad. Håll våren avslutades med en kedja eller fjäderspännare verktyg. Ta bort muttern från den övre kulleden.
8

Sänk domkraften och dra ut styrarmen, släppa allt tryck från fjädern. Ta bort kedjan eller kompressorer våren och dra fjädern från aggregatet.
9

tillbaka fjädern med den nya, kortare fjädrar.
10

vända processen och upprepa på den motsatta sidan.
11

Lyft den bakre delen av bilen och placera den på pallbockar.
12

bort bakhjulen.
13 < p> Lyft ena sidan av den bakre fjädern för att ta bort trycket från fjädern muttern, med hjälp av en hydraulisk domkraft.
14

Demontera skruven och ersätt med längre fjädrar bultar, bussningar och muttrar.

15

Upprepa processen på andra sidan.
16

Sänk bilen och mät avståndet från golvet till toppen av bakhjulet öppningar. Jämför måtten med den ursprungliga höjden och göra nödvändiga justeringar i önskad höjd genom att vrida justeringsmuttern på nya, bakre fjäderbultarna. Se till att höjden är densamma på varje sida.
17

Kör bilen i ca 200 miles för att tillåta att upphävandet sedimentera. Mät och justera de bakre bultarna till önskad höjd om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91242.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.