Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man borra en Head Bolt

Blotta tanken på en trasig head bolt är tillräckligt för att förstöra hela din dag, och den högljudda knäppa av en bult som ger upp andan har avskräckt många en amatör mekaniker. Lyckligtvis trasiga skruvar är vanliga nog att ett brett utbud av verktyg har utvecklats för att avhjälpa situation.If fastspänning en uppsättning låstänger på utstickande axel inte göra susen, är nästa logiska steg för att borra ut bulten. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Grinder
Metal punsch och hammare
Reversibel borrmaskin
1/8-tums borr
Vänsterhänta borrkronor

Visa fler instruktioner
1

Skapa en plan yta på den trasiga änden av bulten med vinkelslipen. Detta hjälper till att förhindra att borren glider omkring på en ojämn yta.
2

Punch en förrätt intryck i mitten av den exponerade huvudet med körnare och hammare.

3

Borra ett hål rakt ner i mitten av bulten med borrmaskin och liten bit. Pilothålet hjälper till att hålla de större diameter vänsterhänta bitar går rakt.
4

Ladda borrmaskin med en vänsterhänt borr 3/16- att 1/8-tums mindre än fryst bult. Ställ borren att "vända" och börja borra efter pilothålet. Håll bit borra rakt in bulten för att förhindra skador på gängorna på huvudet.
5

Låt vänsterhänta bit att arbeta bulten lös. I de flesta fall kommer borren extrahera den trasiga bulten under borrning eller som biten penetrerar änden av bulten.
6

Exchange vänsterhänta bit för nästa storlek större och upprepa borrning. Upprepa med större bitar tills bulten lossnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90451.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.