Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man värderar äldre bilar

bestämma värdet på en gammal bil är inte en exakt vetenskap. Det enda sättet att få en exakt siffra är att ha det bedömas professionellt. Det finns dock en rating system med en genom 6 används för att bestämma en bilens skick och därmed dess värde. Högsta betyg är 1, för Excellent, 2 är bra; 3 är mycket bra, 4 är bra, 5 kan återställas, 6 är bildelar. Det finns riktlinjer som används för att avgöra vilken kategori en bil faller i baserat på dess allmänna skick. Saker du behöver
Rating Guide (se referens 1)
Visa fler instruktioner
1

Undersök bilens motor. Om den inte är igång eller saknade delar, kommer det att betraktas som en 5 eller 6. Om det går smidigt, kan det vara mellan en 2 och en 4. Bilar med en 1 rating är aldrig kört. De är strikt för show, och deras motorer kommer att vara perfekt eller helt återställda.
2

Titta över bilens exteriör. Om det är helt rostat sönder eller har stor kropp skador, kommer det att vara en del bil. Dessa bilar är så förfallen, att de är bortom all reparation eller återställande. Om rost och skador är små, så kan det vara restorable. Om dess paint jobb visar endast smärre slitage, kommer det att vara en 2 eller en 3.
3

Inspektera bilens interiör. Om sätena saknas eller klädseln är dåligt slits, kommer det att vara en 5 eller en 6. Om bara ett par bitar av trim saknas det blir en 4. Lite eller inget slitage på insidan kommer att vara mellan en 1 och en 3.
4

Tänk på körsträcka. Bilindustrins standard genomsnittlig körsträcka är 12.000 per år. Klassiska bilar med körsträcka under detta genomsnitt är en sällsynt Sök och mer värdefull.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90525.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.