Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Jaguar XKE Race Car Förberedelse

Jaguar XKE är en lätt inbyggd för - hastighet klassisk bil som lätt modifieras för racing i historiska klassiska lopp samt på Sebring och Texas World Speedway . E -type var känd för sin eleganta design och drivs av Sean Connery som den första James Bond samt Nicholas Cage att uppleva verklig hastighet för hans film " Gone in Sixty Seconds . " Ljusare

Jaguar XKE race förberedelser ingår att ersätta stål motorhuv och dörrar med aluminium eller glasfiber , flytta batteriet och bränslepumpen på baksidan för bättre vikt dela och ta bort båda stötfångarna . Ta bort alla komponenter som inte är nödvändiga för racing som vindrutetorkare och lås och mekanismer fönster . Byt ut glaset i speglar, fönster och vindrutor med Lexan .
Stärka

Jaguaren E - Type racing kan vara farlig i ett sådant ljus kropp , så lägg en fullständig sex eller åtta punkter bur och svetsa den på plats .
Interiör Ändringar

bort sätena lager XKE och ersätta dem med racing säten , och ta bort alla kosmetiska trim och ersätta trä instrumentbrädan och mittkonsolen med lätt aluminium .
motor

Uppdatera 3,8 - liters Jaguar XKE motorn till 4,2 - liter av XK för ökad effekt och ersätta topplocket med en bränsleinsprutning huvud med förstorade portar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91009.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.