Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar en patch panel på en Fender

Äldre bilar ofta har sina fendrar rosta ut på grund av salt, vatten och andra oxidationsproblem. Du kan ta bilen till en body shop för att ha en lapp insatt i framskärm, eller om du är händig, kan du göra reparationen själv. Lappning och svetsning av metall är ett farligt jobb, och alla lämpliga försiktighetsåtgärder bör vidtas vid arbete med svetsning verktyg och varm metall. Saker du behöver
Marker ruler
Air kapskiva
Quart-sized sandblasteren
Borra
flank tång
foghållare
stycken Fender patch
häftsvets bitar
Welder
Svetsning förkläde
svetsskärm
Svetsning handskar
VINKELSLIPENS
metallfyllmedel
Visa fler instruktioner
1

Använd en linjal och märkpenna för att markera det område av metall som du måste skära bort innan plåstret fästs. Klipp ut rostiga eller skadade metall med kapskivan.
2

Blast det rostiga området av metallen med media blaster att avlägsna alla spår av rost och smuts.

3

borra hål i alla kanter återstående metallstycken 1 ½ inches isär och ca 1/3 av en tum från kanten av metall.
4

Använd flank tång för att fästa flänsen metallstycke till den ursprungliga metallen på stänkskärmen. Böj kanterna på flänsen bit mot undersidan på bilen för att sy sitter jämnt med varandra.
5

Clamp panelen bitar på plats bredvid flänsen stycke med svetsning klämmor. Se till att sömmarna linje med den ursprungliga metallen sitter ovanför den nya patchen bit med ca ¼ av en tum. Skär patch bitar med kapskiva, om nödvändigt, att göra bitarna sitter stadigt.
6

Infoga häftsvets bitar mellan varje hål längs fender. Svetsa halshornet bitarna på plats, hamra varje bit på plats medan metallen fortfarande är varm. Svetsa i någon ytterligare metall efter behov för att täta skarven mellan lappen och den ursprungliga metallen.
7

Mal de två metallerna släta med skivan kvarnen. Fyll i alla låga punkter med metall spackel. Låt spacklet torka i 24 timmar, sedan sand området smidigt med skivan kvarn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90863.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.