Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Specifikationerna för en 1973 Monte Carlo

1973 Chevrolet Monte Carlo är en stor två-dörrars personlig lyxbil från General Motors. Märkning det första året av produktionen för den andra generationens Monte Carlo, var bilen utformad för att erbjuda en mer exklusiv look att konkurrera med europeiska bilar börjar komma in på amerikanska marknaden. Den 1973 Bilen fanns med flera drivlina val och i flera utföranden. Linjen var framgångsrik och gett upphov till Monte Carlo-modeller från 1970 till 1988 och igen från 1995 till 2007. Motorer

Två motor val fanns tillgängliga för 1973-modellen. En 350-kubik-tums Turbo-Fire V8 med två-FAT förgasare gör 145 hästkrafter. Samma grundmotor fanns också tillgängliga med en fyra-FAT förgasare, upping hästkrafter utgång till 175. En 454-kubik-tums V8, även med en fyra-fat carb, gjort 245 hästkrafter.
Drivlina och chassi

Monte Carlo använder en motor fram, bak Fyrhjulsdrift layout och det fanns med två olika växellådor. En tre-växlad manuell eller en tre-växlad Hydra-Matic auto kunde bockas av för mindre motorer, bilar, medan 454 V8 kan bara paras ihop med den automatiska. En positraction bakaxeln var ett alternativ, som var en prestation bakaxel förhållande för basmodeller. Bilen använder servoassisterade bromsar, skivor fram och trummor bak. Variabel-tal servostyrning som olika nivåer av Power Assist baserad på fordonets hastighet.
Exteriör och interiör

Monte Carlo försökt att låta yttre och inre anpassning . Kroppen var tillgänglig med en vinyl tak i en av sju olika färger för att komplettera de 16 olika nyanser av utomhusfärg. En power-infällbar taklucka fanns också tillgänglig som tillval. Monte Carlo mäter 210,5 inches lång, 77,6 inches bred och 53,2 inches tall, sitter på en 116-tums hjulbas. Inuti finns sittplatser för sex med standarden framsäte. Sittplatser är för fem med valfria skopor vinyl front, som svänga ut i en vinkel på upp till 90 grader för att göra in och ut ur bilen lättare. Nackskydden för fram förare och passagerare endast. Säkerhetsbälten är standard för alla sex passagerare.
Utföranden

Monte Carlo erbjöds i tre utföranden, basmodellen, Monte Carlo S och Monte Carlo Landau . Den 454-kubik-tums motor kan endast beställas med S eller Landau. Utsida var betecknas med badging, sport speglar på S och Landau, och separata färger hjul för varje modell. De flesta alternativen hittade standard på högre utföranden kunde beställas med basmodellen, med vissa alternativ som takluckan endast tillgänglig på S trim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90680.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.