Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Då var den första Ford Mustang byggd?

Ford Mustang är en ikonisk amerikansk bil . Klassisk bil älskare uppskattar sina rena linjer och alternativ motor till denna dag . Det faktum att du fortfarande kan köpa den ursprungliga versionen är ett vittnesbörd om hur väl gjort det är och hur många fans bilen har . Historia

första Ford Mustang visades på världsutställningen i New York den 17 april 1964. Ibland kallat 1964 1/2 modellen, eftersom det kom ut fem månader tidigare än den vanliga modellen året , kallas Ford det en 1965 modell . Den första Mustangs kostar mindre än $ 3,000.
Funktioner

ursprungliga Mustang hade två dörrar bara och kom i cabriolet , hardtop och fastback stilar . Det stödde motorer från Thriftpower 2.8L till 7.0L Boss . Det hade justerbara säten och en AM-radio standard .
Geografi

första Mustangs producerades i San Jose , Kalifornien , Dearborn , Michigan och Metuchen , New Jersey .
Överväganden

Idag kan en 1964 Mustang kosta allt från några hundra dollar för en rostig clunker till nästan $ 20.000 för en i bra skick .

kända Ties

Ford Mustang gjorde Lee Iacocca berömd i ledande kretsar , eftersom han var den som godkände det och övertygade Henry Ford II för att göra det .
< br > Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90329.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.