Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Tips för att vinna National döma av Classic Cars

Att vinna en första plats trofé på nationell veteranbilshow tar skicklighet, hårt arbete och en stor plånbok. Det finns massor av olika veteranbil visar på en nationell nivå som sträcker sig från klubbar som Studebaker Drivers Club s nationella utställning i Pebble Beach Concours d'Elegance i Kalifornien. Den Concours d'Elegance sätter standarden på hur klassiska bilar bedöms --- och det är en mycket hög bar. Grunderna

ange aldrig en smutsig bil. Ingenting är en större turn-off för domare än att se en perfekt restaurerad 1957 Chevrolet Bel Air med vägsmuts och grime på stänkskärmar och hjul. Ta dig tid att städa bilen innan man dömer. Tvätta det rätt på tävlingsområdet. Se till att hjulen är glänsande och däcken är blanka svarta. Samma sak gäller för motorrummet. Dammsug invändiga mattor och rengör sätena och instrumentpanelen. Ta bort eventuella repor på kroppen.
Motor

Eftersom du angett en nationell klassisk bilutställning, måste bilen vara original till fabriken specifikationer. Motorn ska se ut som den gjorde när den rullade av monteringsbandet. Om du har kromade ventilkåpor och en kromad luftrenare, se till att de är ursprungliga fabriken eller optioner återförsäljare. Kom ihåg att de totala vinnarna bedöms efter originalitet och anslutning till fabriken specifikationer för att få en 100-gradig poäng. Väsentliga punkter kommer att tas bort från fordonets totala poäng om brightwork är eftermarknaden. Automobile restaurering företag säljer kablagen gjorda av det ursprungliga tyget-typ isolering. Om du har en modern kabelstammen på en 1936 LaSalle, till exempel, kommer du att förlora säkert tävlingen.
Metallic och glas

Classic domare bil igen att det inte är praktiskt att ha en 1932 Ford Coupe med alla dess ursprungliga glas. Vissa ägare föredrar den ursprungliga glas, men ofta glaset kan flisas eller bubblas. Det är också inte säkerhetsglas. Byt ut det. Du kommer inte att förlora poäng. Original brightwork, vilket är krom eller potten metall trim på bilen, kanske inte håller måttet i en show. Pot metall, till exempel, är en pressgjuten zink. Det är billigt och enkelt gropar. Hellre än att låta den ursprungliga brightwork på fordonet tänkande domare godkänner, precis förnyad utbredning det.
Undersidan

klassiska bilägare har en tendens att glömma att domare älskar att slingra sig under en bil och titta på sin mage, drivaxel, bakaxel och bromsbelägg. De ser också till smuts. Efter ankomsten på bilsalongen, krypa under bilen och rensa bort vägsmuts fordonet samlats på resan till showen. Du kommer att tjäna poäng. Domarna kommer också att efter ett original drivaxel och även metall identifiering tagg som är klippt till bakaxeln. De kommer att titta på bromsbelägget. Om din bil är gammal nog att ha tyg isolering på bromsbelägget, då hade det bättre att vara där. Byte tyg isolering är acceptabelt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90468.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.