Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1947 Buick Roadmaster specifikation

Den 1947 Roadmaster Modell 70 var en del av den före kriget konstruktion som hade införts 1936. Den Roadmaster var top of the line Buick, och från 1947 till 1957 var den mest eleganta och kraftfulla bil Buick produceras. Modellen slutade 1958 när det var en stor redesign. År 1947 Estate Wagon introducerades och endast 300 gjordes. Den Roadmaster kom också i en kupé, och Cabriolet upplagor. Roadmaster Basics

Roadmaster kom i fyra smaker, men de var lika på många sätt. De var alla på den största Buick ram och hade en 129-tums hjulbas. De var alla drivs med 320-kubiktum in-line åtta-cylindrig motor som lägger ut 144 hästkrafter. Alla hade en tre-växlad manuell växellåda. Motorn, som kallas "eldklot dynaflash," var kraftfull och pålitlig även om den inte har en massa acceleration. Samtliga Roadmasters var samma totala storlek med en längd av 217 inches, en bredd av 78 inches och en höjd av 65 inches. Samtliga modeller vägde mer än 4000 pounds. Vagnen var den tyngsta på 4,400 pounds. Roadmasters hade 19-liters gastankar, och körde på 16-tums däck.
Priser

På vissa sätt Roadmaster var samma bil, men varje version hade sin egen personlighet. Priserna varierade kraftigt, med coupe säljer för $ 2131, de fyra-dörrars sedan för $ 2232, det konvertibla för $ 2651,. Och vagn för $ 3249

Även om det fanns bara 300 Estate vagnar, fanns det en hel del mer av de andra modellerna som säljs. Den Roadmaster sålde 12.074 konvertibler, 47.152 fyrdörrars sedaner och 1927 två dörrar kupéer.
Mekanisk

Motorn var en in-line åtta-cylindrig . Den hade en en-eller två-FAT förgasare, mekaniska ventillyftare, toppventiler, singel avgas och en gjutjärn blocket.

Överföringen var en tre-växlad manuell shifter på kolonnen.

Den mjuk gång i Roadmaster var ett plus, och dess suspension baserad på oberoende spiralfjädrar fram och tillbaka. Bromsar var hydrauliska trumbromsar med 12-tums kuddar.
Alternativ

Eftersom det var en lyxbil, det fanns många alternativ som ansågs modernt på den tiden. Blinkers och värmare var standard, men relativt nytt i 1947.

Roadmaster hade en power-top som var en ny innovation. En hård topp och en duk topp fanns tillgängliga. Elektriska fönsterhissar, elmanövrerad stol, radio och klocka, främre och bakre tändare och aska fack var frivilligt.

Roadmaster hade en dag eller natt backspegel, och yttre speglar på båda sidor av bilen var frivilligt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90658.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.