Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man avkoda en VIN för tidig Bronco Specifikationer

The Vehicle Identification Number (VIN) kan vara i en av flera platser på en Bronco. Men annars är det som VIN på andra fordon - den identifierar grundläggande egenskaper om bilen. Det är också unikt identifierar din bil, som en del av varje VIN är olika för varje fordon. Ett annat intressant inslag i Bronco VIN är att det var 11 siffror för de första åren och sedan bytte till ett 17-siffrigt VIN för efterföljande år. Var och en av dessa vins avkodas på ett annat sätt. Instruktioner
1

Hitta VIN på din Bronco. Det kan vara i en av fyra platser, och vissa fordon har den i alla fyra ställen. Det enklaste platsen är innanför dörren av handskfacket. Tyvärr har det förekommit fall där dessa dörrar har stängts för att göra en Bronco verkar nyare (eller äldre). Den näst lättare VIN platsen att hitta är förarsidan dörren sylt - chassi sidan, inte dörrsidan. Detta är ofta svårt att läsa eller har lossnat. Det finns en annan plats som också saknas ofta - föraren side kick panel. Den kick panel är den nedre dörren där föraren är mest sannolikt att oavsiktligt sparka komma in eller ut ur bilen. Den mest permanenta platsen att hitta VIN är under huven och högt på brandväggen, direkt framför föraren. Detta kan vara smutsig men kan oftast tvättas bort nog att läsa.
2

Räkna siffrorna i VIN. Om det finns 11 siffror, bilen byggdes 1966 eller 1967, och du har en tidig Bronco. Om du har en nyare Bronco kommer VIN vara 17 siffror. De tre första siffrorna i VIN indikerar kroppen stil. Den fjärde siffran i VIN anger motortyp. Det femte tecknet i VIN är alltid L. Siffror 6-11 är sekventiell och identifiera ditt fordon.
3

Titta på de tre första siffrorna i VIN för att se kroppen stil. Detta är mest intressant om du har U-100 kropp stil. Om du har andra karossutformningar, vet du automatiskt vilken typ av Bronco du har. Om du har en U-100 kropp stil, de tre första siffrorna anger kroppen stil - U13 för en roadster, U14 för ett halv-hytt och U15 för en vagn. Den fjärde siffran visar motortypen. Koden är A för 124 kubiktum förskjutning (CID) sexcylindrig motor, F för 170 cid sexcylindrig, T för 200 cid sexcylindrig, N för 289 åtta cylindern och G för 302 cid åtta cylinder.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90586.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.