Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1955 Ford Thunderbird Alternativ

År 1955, släppte Ford Motor Company i Thunderbird. Ursprungligen tänkt att konkurrera med Chevrolets Corvette, Thunderbird blandas med stil och kraft av en tvåsitsig cabriolet coupe med klassiska Ford styling av tiden. Bilen var marknadsförs som den första "personliga lyxbil," med sin tonvikt på komfort och bekvämlighet. Den Thunderbird blev en omedelbar succé, sålde nästan dubbelt så många enheter som Ford analytiker hade förutspått. Att vara en "personlig lyxbil," Thunderbird kom med ett antal valbara funktioner. Motoralternativ

1955 Ford Thunderbird ingår ett antal prestationsbaserade optioner. Dessa inkluderade en fullflödes bränslefiltersystem, oljebad luftrenaren systemet, och ett speciellt bränsle och vakuumpumpenheten.
Transmission Alternativ

Thunderbird kom också med möjlighet att installera Fords första automatlåda, Ford-O-Matic-system, och presenterade överväxel för höghastighetståg cruising.
Säkerhet Alternativ

1955 Thunderbird hade också ett antal valfria säkerhetsaspekter. Dessa inkluderade automatiska vindrutetorkare, Swift-Sure bromsar makt, master-Guide servostyrning, och I-Rest tonat säkerhetsglas.
Interior Options

Thunderbirds erbjuds ett antal av invändiga valfria objekt, till exempel justerbar effekt sittplatser, Elhissar, och en elektrisk klocka. Den Thunderbird också eventuellt presenterade en MagicAire värmare, radio, varvräknare och cigarettändare.
Roof Alternativ

flesta Thunderbirds kom standard med ett borttagande cabriolet hardtop, men en valfri funktion var en duk tillbakadragning sufflett. Addera Vanity Alternativ

Style var kärnan i Thunderbird: s överklagande, och ett antal stilfulla alternativ fanns tillgängliga för köpare. Dessa inkluderade en motor dress-up kit, bakskärm sköldar, navkapslar, white-wall däck, och simulerade hjul tråd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90489.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.