Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man identifierar C Transmissioner på en Ford

Den "C" familjen Ford sändningar var en av Fords mest populära klass av transmissioner för mer än tre decennier, och inkluderar C3, C4, C5 och C6. C4 och C6 hålls i högre aktning av fordonsindustrin entusiaster än C3 och C5 för sin hållbarhet och enkel design. Bortsett från C6, den återstående C-klass transmission är väldigt lika till utseendet, vilket kan göras åtskillnad mellan därefter utmanande vid första anblicken. Men det finns några enkla sätt att berätta en C-klass överföring från de andra utan att demontera dem. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilen med en domkraft kan säkert lyfta och stödja vikten av fordonet, sänk sedan bilen på pallbockar.
2

Klättra under fordonet, mellan de främre och bakre däck, för att komma till sändningen.

3

Undersök bell bostäder. Den främre änden av överföringsledningen, där överföringen fäster på baksidan av motorn, kallas balanshjulkåpan. Bell bostäder avsmalnar gradvis ner i storlek från baksidan av motorn till centrum, eller "kropp" av transmissionen. Leta efter en söm mellan balanshjulkåpan och kroppen av transmissionen. Om ingen söm existerar, är överföringen en C6. Om en söm existerar, kommer det att vara nödvändigt att inspektera oljetråget för att avgöra om sändningen är en C3 eller en C4.
4

Bestäm antalet bultar som används av växellådans oljetråg. Transmissionens oljetråg fäster till botten av transmissionen med flera fästskruvar, som är belägna runt hela läppen av pannan. Räkna det totala antalet av oljetrågets fästskruvar. Om pannan använder 13 bultar är växellådan en C3. Om pannan använder 11 bultar, är överföringen en C4 eller C5.
5

Mät längden på växellådans bell bostäder med ett måttband för att avgöra om det är en C4 eller C5. Längden av transmissionen definieras som avståndet mellan den främre delen av balanshjulkåpan och sömmen som separerar klockformade höljet från kroppen av transmissionen. Om längden mäter 7 inches, är överföringen en C5. Om längden istället mäter 6 1/4 inches, är det en C4.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90364.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.