Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur ta isär en 1969 Mustang

Demontering är det första steget i en bil restaurering. Totalt är demontering viktigt eftersom varje del måste vara individuellt inspekteras för att avgöra om det kan återanvändas eller måste ersättas. Demontering tillåter också restorer att helt ren bilen och ordentligt ihop det på ett sådant sätt att oavsiktligt skada. Genom 1969, var Fords Mustang bara fyra år gammal och 1969 Mustang använde många av samma komponenter som den första Mustang. Mustangen fortsatte att förlita sig på en enkel montering process, vilket gör demontering tämligen okomplicerad. Saker du behöver
Wrench
Brukskniv
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Jack
Visa fler instruktioner
1

Höja huven och ta bort de fyra skruvarna som håller fast baksidan av huvan till de två huva gångjärnen med en skiftnyckel. Lyft huven bort av Mustang med hjälp av en assistent.
2

Ta bort den främre stötfångaren genom att ta bort de kvarhållande bultarna underifrån stötfångaren med en skiftnyckel och genom att dra stötfångaren upp sina konsoler. Addera 3

Ta bort den främre Valance panelen. Skärmkanten Panelen är plåten under den främre stötfångaren. Nå under skärmkanten och dra ledningar för turn-signalindikeringarna från bilens främsta ledningsnät. Ta bort skruvarna som håller Valance panelen på plats med en skiftnyckel, sänk sedan panelen från bilen.
4

Avlägsna bultarna som fäster fendrar till bilen med en skiftnyckel, lyft sedan fendrar off av bilen. Observera att varje fender har en enda bult som sitter under fender, precis bakom framdäcket.
5

Ta bort skruvarna som håller fast varje gångjärn till bilens ram med en skiftnyckel, sedan lyfter dörrarna off av kroppen. Observera att dörrarna är mycket tung och kan kräva hjälp av en assistent.
6

Öppna bakluckan och ta bort de fyra skruvarna som håller fast baksidan av bagageluckan till de två bålen gångjärnen med en skiftnyckel, sedan lyft bagageluckan ut ur bilen.
7

Ta bort skruvarna som håller den bakre stötfångaren på plats med en skiftnyckel och dra stötfångaren bort av bilen. Stötfångarens fyra fästskruvar måste nås inifrån bagageutrymmet. Skär genom vädret-stripping som omger både främre och bakre vindrutor med en mattkniv
8

. Det väder-strippning måste skäras tills kanterna av vindrutan är exponerade. Tryck försiktigt vindrutan från det inre av Mustang tills vindrutan är fri, lyft sedan vindrutan bort från bilen.
9

Ta bort de fyra fästmuttrar som håller fast varje framsätet till Mustang ram med en hylsnyckel, lyft sedan framstolarna ut ur bilen. Gå fästmuttrarna från bilens undersida.
10

Tryck den nedre halvan av baksätet mot baksidan av bilen samtidigt lyfta uppåt på sätet för att koppla bort den, ta sedan bort de två bultarna som fästa den övre halvan av baksätet på plats med en skiftnyckel. Välj den övre halvan av sätet tills det är gratis.
11

Ta bort ramen som omger basen av växelspaken med en stjärnskruvmejsel, dra sedan ut mattan ur bilen, följt av ljudet deadener under mattan.
12

Ta bort skruvarna som håller fast instrumentpanelen på plats med en skruvmejsel, och dra sedan instrumentpanelen ur instrumentbrädan tills de ledningar som ansluter till baksidan av panelen kan nås. Ta bort hastighetsmätaren kabeln från baksidan av hastighetsmätaren med en skiftnyckel och sedan dra varje kabel på baksidan av instrumentpanelen för att frigöra det.
13

Lossa batterikablarna med en skiftnyckel, följt av motorns ledningar.
14

frånkoppla kraftöverföringen från baksidan av motorblocket med en skiftnyckel. Koppla bort drivaxeln från baksidan av överförings-och stödja vikten av transmissionen med en domkraft. Koppla bort växellådans tvärstag med en skiftnyckel, sedan sänka sändningen från Mustang med domkraften.
15

Koppla motorblocket från båda motorfästen, lyft sedan motorn ur motorrummet med en lyftanordning. En enda motorfästet ligger på vardera sidan av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90444.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.