Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar en bikupa oljefilter

Många vintage bilar använder en föråldrad typ av oljefilter kallas "Beehive" oljefilter. Uppkallad efter dess cylindriska, fodrad form, har Beehive oljefiltret en enkel design och konstruktion som är eftertraktad av klassisk bil entusiaster för sin vintage look. Oavsett om du installerar en ny bikupa filter eller ersätta en gammal en, är några specialare verktyg och tekniker som krävs för korrekt installation. Med dessa element kan du installera ordentligt ett filter bikupa olja. Saker du behöver och White fett penna
Beehive oljefilter
Beehive oljefilter fäste Sida 2 oljefilter skickar
Skiftnyckel
Borrmaskin
Driver bit
Visa fler instruktioner
1

Markera önskad plats för Beehive oljefiltret mot fordonets brandvägg med ett vitt fett penna. Brandväggen är den stora vertikala plattan som separerar motorrummet från passagerarutrymmet. Platsen måste vara på samma sida som oljan skicka, vilket är generellt förarsidan. Om motorn är utrustad med ett inbyggt fäste kan Beehive oljefiltret fästas att använda de befintliga bultarna och åt med en skiftnyckel.
2

Håll Beehive oljefilter fäste mot önskad plats på brandväggen och markera skruvhålen mot brandväggen med ett vitt fett penna.
3

Drive skruvarna medföljer fästet genom skruvhålen i fästet och i brandväggen med en borrmaskin och skruvbit.
4

Fäst Beehive oljefiltret till fästet. Med vissa modeller kan detta ske genom att skjuta den på plats och dra åt den medföljande klämman, med andra modeller det måste skruvas fast fästet med de medföljande skruvarna med en borrmaskin och skruvbit.
5 < p> Skruva på ett oljefilter linje från motorns olja skicka till oljan inloppsventilen på Beehive oljefiltret. Inloppsventilen på en bikupa oljefilter är i allmänhet på undersidan av enheten och ibland på sidan motsatt oljeutloppet ventilen. Dra ändarna med en skiftnyckel.
6

Skruva på ett oljefilter linje från Beehive oljefiltret utlopp ventil till motorns oljetråg inloppsventil. The Beehive oljefilter s utloppsventil är oftast placerad på sidan av filtret. Dra ändarna av linjen med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90954.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.