Svenska Bil >> bilentusiaster >> Bil Shows >> Content

Car Show Detailing Tips

Detailing en bil som förberedelse för en bil show kräver timmar av arbete. Om du vill visa upp din ride - och kanske till och med vinna en trofé - du måste spendera lite tid att göra din bil glans. Domarna kommer att titta på varje detalj av din bil från topp till botten och så kommer tävlingen. Tvätta bilen


Tvätta fordonet med varmt vatten i en hink och högkvalitativ bil tvål. Använd aldrig diskmedel, eftersom det kommer band någon vax från fordonet. Tvätta bilen uppifrån ägna särskild uppmärksamhet åt särskilt smutsiga områden. Använd en mjuk tvätt karda, högkvalitativ svamp eller en speciell mjuk borste avsedd för bilar. Addera Torkning din bil


När fordonet har grundligt tvättat från topp till botten det måste torkas. En mjuk 100 procent bomull handduk är bäst. Glöm inte att öppna dörrarna, huva och bålen för att torka de områden där vattnet kan ha samlats.
Avfettning

Du kanske också vill avfetta motorn och motorrummet. Det finns många olika kommersiella märken av motorn avfettningsmedel tillgängliga. De ska alltid användas enligt instruktionerna. Använd särskild försiktighet om du använder en högtryckstvätt slang för att rengöra motorn. Vatten kan komma in i känsliga elektriska anslutningar och orsaka skada. Någon av dessa områden bör täckas innan rengöring.
Polering och vaxning

Efter att bilen har rengjorts och torkats, är nästa steg att polera ytan. Applicera polish i små mängder över en sektion av bilen i taget. Den kan appliceras för hand, polermaskin eller buffert. Nästa använda din favorit high vax kvalitet bil på samma sätt som de polska.
Hjul och Trim

Glöm inte att polera alla krom eller rostfritt trim. Hjul ska rengöras med en hård borste och sedan täckt med ett däck dressing. Tire förband upprätthålla glänsande svart utseende av däcket.
Detailing

att avsluta utsidan av bilen, rengör all polish och vax från alla små sprickor och runt ljusen och emblem. Det finns specialitet verktyg för detta finns där auto säljs. En gammal stel borste tandborste hjälper dig att få till de små områden. Addera Interiör

När utsidan är klar, är det dags att rengöra insidan. Ta bort eventuellt skräp och lösa föremål. Dammsug mattan och behandla eventuella smutsiga områden med en matta schampo utformad för fordonsindustrin mattan. Torka sätena - om de är vinyl eller läder - med en bra renare. Trasa platser bör dammsugas och även behandlat med klädsel renare om det behövs. Ta samma typ av små borstar som används på utsidan för att rengöra de små sprickorna i interiören. Addera Windows

Wash fönsterglas på insidan och utsidan med en hög kvalitet fönsterputsmedel eller en blandning av ättika och vatten. Konstigt nog, kommer fönstertvätt med tidningar inga ränder glans.
På mässan

Håll en liten påse med rengöringsmedel och en bil dammvippa i bagageutrymmet . Om inte din bil färdas på ett inbyggt släp, kommer det bli lite smutsig på väg till showen. När du kommer dit, torka av damm från ytan med hjälp av en bil dammvippa. Ta en ren, 100 handduk procent bomull och en snabb dimma detailing produkt och gå över hela ytan av bilen. Windows bör också rengöras en gång på mässan. Under showen, regelbundet gå över ytan med bilen dammvippa för att ta bort damm och hålla färgen glänsande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-shows/100353.html

Previous:
Next:

Bil Shows

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.