Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Ford 1932 Specifikationer

1932 Ford, vanligen smeknamnet "Deuces" för nummer två i sin årsmodell, var mästerverk av bil styling och design. De rena linjerna och utilitaristisk teknik gör bilarna några av de mest älskade av hela tiden. Bilarna har varit en favorit för hot-rodders sedan. De är lätt avskalad och trimmad upp för gatan dragracing. Tvåor är ikoner av amerikansk kultur och var med i 1963 Beach Boys låt "Little Deuce Coupe" och 1973 filmen "American Graffiti." Modeller

1932 Ford produktion året presenterade många olika modeller och stilar kropp. Den fyrcylindriga Model B-serien bestod av fyra-dörrars Deluxe Phaeton, Phaeton, den Fordor sedan och Deluxe Fordor sedan. De två-dörrars karossutformningar inkluderade Cabriolet, cabriolet kombi, Deluxe och regelbunden coupe, sport coupe, Deluxe och regelbunden roadster, Deluxe och regelbunden Tudor sedan och Victoria. De arton V-8-serien används samma modeller med tillägg av en kombi kaross.
Motorer

1932 Model B-serien bilar används en förbättrad version av Model A: s motor. Den fyrcylindriga L-head motorn förskjuts 200,5 cubic-inches och hade tre huvudsakliga-lager på vevaxeln. Dess Borrning och slaglängd var 3 och 7/8 inches med 4 och 1/4 inches med ett kompressionsförhållande på 4,6:1. Motorn producerade 50 hästkrafter vid 2800 rpm. Den hade en distributör och spole tändsystemet med en 6-volts batteri. De arton-serien Fords drevs av en platt-head V-8, tillgänglig som en $ 50 alternativ än den fyrcylindriga. Den L-head V-8 fördrivna 221 cubic-inches och genererade 65 hk vid 3.400 rpm. Dess Borrning och slaglängd var 3 och 1/16 inches med 3 och 3/4 inches med ett kompressionsförhållande på 5,5:1. Dess vridmoment var 130 foot-pounds vid 1.250 rpm. Den använde en Detroit Smörjapparat förgasare. The 1932 Ford hade en manuell treväxlad, glidande växellåda manövreras med en torr, singel-skylt
Chassis

, gjuten asbest fodrade koppling. Bilarna hade en 3/4 avlastade typ med en bakre spiral-bevel differential med ett förhållande på 3.77:1. Deuces red på främre och bakre tvärgående blad-fjädring. Bromskraft var med fyra hjul mekaniska interna expanderande trumbromsar.
Styling

1932 Ford-modeller var stylad av Edsel Ford, Henry Fords son, som också regisserade designen på 1932 Lincolnsen. Fordsna liknade Lincolnsen och är ibland kallad "baby Lincolnsen." De eleganta linjerna hos dessa Ford organ och fendrar gör dem en mycket önskvärd samlare bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98523.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.