Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Studebaker Avanti specifikation

The Studebaker Avanti hade ett kort liv, men det gjorde ett outplånligt märke på fordonsindustrin. Bilen släpptes första gången våren 1962 och slutade i december 1963, efter 1964 modellerna hade släppts. Den hade en glasfiber kropp och en V-8 motor med en radikal design och anspråk på den snabbaste serietillverkade bil i Amerika. Siffror

Inte många Avantis är runt idag eftersom endast ca 5.000 producerades. Produktionsproblem saktade leverans av potentiella försäljningen. Detta, kombinerat med sin ovanliga design, höll den från att vara mer framgångsrika. Studebaker avslutades i slutet av 1963.

Bilen rusade in i produktion. En Studebaker Lark användes som chassit, och en glasfiber kropp byggdes som företaget sökt sätt att hålla kostnaderna nere. Avanti kostade $ 4445 ny och var tillgänglig endast som en tvådörrars coupe

. Super-laddade motorer och andra alternativ kostar extra. En fullt utrustad super-laddade Avanti var runt $ 5000.
Motor

Standarden Studebaker 289 motor användes, men gjorde till en högpresterande motor med åtta cylindrar och ventil-in-head kammar. Den hade också en fyra-FAT förgasare och tunga batteriet och distributören som hjälpte till med kraft.

Racing stjärnan Andy Granetelli utvecklat en 304 motor ur 289 som hade en toppfart på 171 mph och bröt flera hastighet register.

grundmotor var R1. R2 var samma motor med en super-laddare tillsattes. De R3 var Granetelli motorn som lagt ut nästan 500 hästkrafter. Endast nio av dessa gjordes.

En fyra-växlad manuell växellåda var standard, och en tre-växlad automatlåda var tillval. Avanti hade en 21-liters bensintank och i genomsnitt 14 miles per gallon.
Design

Avanti var avsedd att vara aerodynamisk med sin "Coke flaska "styling. Det kallades att på grund av formen på karossen. Bilen hade en armerad glasfiber kropp med stål stötfångare. Den hade en stor bakruta, tonade rutor, och wrap-around bakljus.

Options ingår luftkonditionering, men inte på den överladdade motorn. Bakre säkerhetsbälten var frivillig, samt en tryckknapp radio, tvåhastighets vindrutetorkare fönster och speciella avgasrören.

Avanti var den första amerikanska bil med skivbromsar fram och en inbyggd störtbåge. Bilen kom med dragkraft stavar och anti-vingla barer för att ge bättre hantering. Addera Interiör

Interiören hade många standardfunktioner, t.ex. en vadderad bindestreck, front skålade säten, tre askkoppar, ett handskfack och en necessär med pop-up spegel.

Hastighetsmätaren läser 140 mph som toppfart. Ringer upp i instrumentbrädan var svart med vita bokstäver som inkluderade en varvräknare, klocka och vakuummeter.

Stammen var åtkomlig inifrån bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98481.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.