Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vilken storlek Wheel Ska du använda med en 11.50 Wide Tire?

För alla storlekar av däck är det viktigt att montera den på rätt storlek fälgen. Ett däck är utformad för att böja sig på ett visst sätt för att producera den optimala rida, hantering och livslängd. En fälg som är för bred eller smal kommer att förändra flex egenskaper ett däck som rullar på vägen. Det finns en viss handlingsfrihet i fälgbredd som gör det möjligt för bilägaren att finjustera egenskaperna för hantering av däcken. Aspekter av fälgbredd

Varje däck har en viss utformad flexpunkt i sidoväggen. När däcket rullar på vägen eller korsar gupp sidoväggen flexar upp och ner på en viss höjd längs sidoväggen. Om hjulet är för bred för däcket att flexpunkt kommer att gå mot fälgen, flyttar en alltför snäv hjulet flexpunkt mot däckets slitbana. Fel storlek hjul resulterar i överdriven värmeutveckling och eventuellt misslyckande vid nya flexpunkt.

Välja ett hjul inne i godtagbart intervall kan användas för att justera egenskaperna hos däcket. En bredare hjul resultat är en styvare sidovägg och bättre hantering. En smal kant gör sidoväggen att flexa mer, vilket ger en mjukare åktur. Addera Välja hjulbredd

Däck värderas till däckbredden eller bredaste delen av däcket när den är monterad och uppblåst. Den verkliga däckbredden kommer att förändras något beroende på hjulets bredd. Sidförhållandet av ett däck är den procent av höjden av däcket från fälgen till slitbanan jämfört med sektionsbredd. Enligt Dunlop-däck, är den nominella eller däckets bredd anges på däcksidan baserad på montering av däcket på ett hjul 70 procent lika bred som däckbredden för proportioner mellan 50 och 80, samt 85 procent av däckbredden för aspekten förhållanden mindre än 50. För en lång, hög bildformat, lastbilsdäck, skulle en 11,5-tums däck monteras på en 8,05-tums hjul. En högpresterande, låg bildförhållande däck av denna bredd skulle ta en 9,77-tums hjul.

Utanför stora lastbilsdäck, är sektionen bredd flesta däck anges i millimeter. En 285/40R15 däck skulle vara 285 mm bred med en 40-procent bildförhållande. En 11,5-tums däck är rätt mellan 275 och 285 mm. De personbilsdäck av denna bredd är lågprofildäck och rekommenderade fälgbredd varierar med bildförhållande. Till exempel har en 275/60R15 däck en bredd Rekommenderat hjul om 7,5 till 9,5 inches. Den lägre profil och något bredare 285/40R17 däck som behöver en fälg mellan 9,5 och 11 inches bred. Specifikationerna för någon specifik däckdimension kommer att ge den rekommenderade hjulbredd bygger på både bredden och bildförhållande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98409.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.