Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur man identifierar tidiga modellerna av Willys Jeepar

Identifiera tidiga Willys Jeepar är ofta en utmaning eftersom de inte har Numbers Vehicle Identification. Vins först började dyka upp på fordon som produceras av amerikanska tillverkare 1954, enligt National Highway Traffic Safety Administration. Willys-Overland sålde Jeep till Kaiser Corporation år 1953, strax innan VIN-systemet togs i bruk. Willys Jeepar har serienummer snarare än Vins. Saker du behöver
Rags Ficklampa
Jeep referens böcker
Visa fler instruktioner
serienummer och andra ledtrådar
1

Titta på handsken luckan eller instrumentbrädan framför passagerarsätet för tre metallplattor. Mittplattan bör ha serienumret, Willys namn, modell och datum för leverans på det. Om Jeep är en modell MB eller GPW, är det en militär jeep. Om det är en modell CJ, är det en civil Jeep.
2

Sök din Jeep serienummer på vattenpumpen på framsidan av motorn, eller i det främre vänstra chassit.

3

Undersök motorn. Leta efter ett serienummer stämplat in en rundad yta på passagerarsidan av motorblocket strax under topplocket och bakom oljefiltret kapseln. Vid behov, torka av motorblocket off. Serienumret kan täckas med fett eller smuts. På världskriget militära jeepar, är den platt plats där serienumret visas ungefär en halv tum till två inches över. På en civil jeep, är det ungefär en halv tum till fyra inches över.
4

Undersök vindruteramen för att se om den har "Jeep" stämplat på den. Om den gör det, är din Jeep förmodligen en 1946-1949 CJ-2A. Om den inte gör det, är din Jeep troligen en 1941-1945 MB eller GPW.
5

Titta på hur din jeep s tändstift är monterade. Om de är på toppen av huvudet, titta på vindrutan. Om det är ett enda stycke vindrutan, kolla att se var reservdäcket är monterad. Om reservhjulet ligger på den bakre passagerarsidan sidostycke, är din Jeep förmodligen en 1949-1953 CJ-3A. Om det är på baksidan bakluckan panelen är din Jeep troligen en 1950-1952 M38. Om din Jeep s tändstift är monterade på blocket på en 45-graders vinkel, det gjordes mellan 1953 och 1971.
6

Leta efter en Willys Jeep modell som är som din i uppslagsverk eller på Jeep webbplatser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98464.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.