Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Hur man beräknar en bils Hästkrafter

Hästkrafter är en enhet för mätning av ström, och är den standard enhet som används för att uttrycka uteffekten av en bils motor. Enligt Web Cars, var enheten uppfanns av James Watt. Det var ursprungligen användes för att jämföra ångmaskiner till hästarna de ersatte i industriellt arbete. Medan många människor är bekanta med begreppet hästkrafter, inte många vet hur man beräknar en bils hästkrafter. Lyckligtvis, genom att samla in viss information om din bil kan du använda en matematisk formel för att beräkna bilens hästkrafter utan speciell utrustning. Saker du behöver
Stoppur
Calculator
Visa fler instruktioner
1

köra bil på en dra remsan som är en kvarts mil lång. Gång bilen med stoppuret för att avgöra hur lång tid det tar bilen för att köra hela kvartalet mil på högsta varvtal. Detta kallas för förfluten tid (ET) och är ett nummer som behövs för att beräkna en bils hästkrafter.
2

Väg din bil. Om du känner någon med bil skalor, kan du väga bilen för att få ett bestämt antal. Om du inte har tillgång till bil skalor, hittar du tillverkarens officiella siffror för vikten på bilen i din instruktionsbok. Om du inte har gjort stora ändringar på din bil som skulle påverka dess vikt, kommer tillverkarens siffra ger ändå en god uppskattning av en bils hästkrafter.
3

Beräkna hästkrafter i bilen med hjälp av en miniräknare och ET metoden formel. Enligt DSM.org, kan denna formel kan skrivas som "hästkrafter = vikt /(ET /5.825) ³." Detta ger dig hästkrafter av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79885.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.