Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Hur man provköra en Mazda Miata

Mazda Miata infördes 1990 och var en omedelbar hit med sportbil älskare. Den Miata, en cabriolet, har alltid presenterat en sportig bakhjulsdrift plattform och en lyhörd twin-cam motor. Även om du kan fortfarande köpa en helt ny Miata, är detta rag-top även ett fantastiskt begagnade bilar köp. När testet kör en Miata, finns det några saker som du bör uppmärksamma. Instruktioner
1

Utför en visuell inspektion av hela bilen. Inspektera karossen för tecken på rost. Öppna motorrummet för att se om den är smutsig eller ren, och titta på insidan av fordonet med avseende på slitage.
2

Starta bilen. Den bör starta omgående. Du ska inte behöva slå på tändningen över för mer än ett par sekunder innan den startar. Den Miata s fyrcylindriga motorn ska gå på tomgång smidigt och inte göra några knackar ljud om man rev den. Knackar eller överdriven klickande kan betyda att motorns interna delar är slitna och motorn kan inte ha mycket liv kvar i den.
3

Trampa ner kopplingen och lägg i växeln om fordonet har en manuell växellåda. Kopplingen bör engagera smidigt och i mitten av pedalrörelsen. Om det är en automatisk, bör överföringen går smidigt från växel till växel.
4

Lyssna efter eventuella växellåda tongångar. Den Miata växellåda bör vara relativt lugn. Om det gör överdrivna gnällande ljud, kan det finnas ett problem med växlarna bärs ut.
5

köra bilen, och lyssna efter skrapljud från hjulen, vilket kan tyda på dåliga hjullager. Bilen ska inte skaka eller vibrera överdrivet. Tänk dock på att Miata är en relativt spartansk sportbil och inte isolerar de åkande från väg buller så mycket som vissa fordon.
6

Ta bilen runt hörnen i en pigg sätt. Den Miata är en sportbil, och därför bör hanteras mycket bra och känns väldigt smidig. Suspensionen ska kännas stram och lyhörd. Om det är mjukt och rör sig överdrivet, kan den behöva nya chocker och bussningar fjädring. Kör bilen på motorvägen. Många Miatas lider av en shimmy vid 65-mph, som orsakas av en sliten upphängning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79886.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.