Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Hur du jämför gas körsträcka av bilar

När du köper en bil, en av de faktorer som de flesta människor undersöka närmare är bränsleeffektivitet. När man jämför gas körsträcka av olika fordon, måste köparna ta hänsyn till både motorvägen och stadens effektivitet. Dessutom kommer olika människor använder bilar för olika ändamål, så antalet miles bilen körs och vilken typ av miles drivs kommer också att påverka hur mycket pengar förare kommer att spendera på gas. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Använd Department of Energy: s online-databas (se länk i Resurs) eller en annan databas för att leta upp gas körsträcka av bilarna du jämför.
2

Förutspå antalet miles du kör per år.
3

Estimate andelen miles du kör i staden kontra motorvägen. Till exempel, om du tror att de flesta av din körning att transportera barnen på stan, kanske 80 procent skulle vara stadskörning och 20 procent skulle vara landsvägskörning.
4

Beräkna antalet miles du kommer köra i staden och på motorvägar varje år genom att multiplicera antalet miles (från steg 2) med den procentsats som du beräknade i steg 3. Till exempel, om du förväntar dig att köra 10.000 miles per år, med 80 procent som är stadens miles, skulle du förvänta dig att köra 8.000 stadens miles och 2.000 kilometer motorväg.
5

Beräkna antalet liter gas som skulle krävas för att täcka de sträckor som hittades i steg 4 för varje bil genom att dividera antalet miles med antalet miles per gallon (MPG) för varje fordon du funderar. Till exempel, om bilen A får 30 mpg på landsväg och 20 miles per gallon i staden, skulle du dela 8.000 med 20 för att få 400 liter och 2000 med 30 för att få ca 67 liter, för en årlig totalt 467 liter. Om bilen B får 28 mpg på landsväg och 22 mpg i staden, skulle du dela 8.000 med 22 för att få ca 364 liter och 2000 med 28 för att få ca 71 liter, för en årlig totalt 435 liter.

6

Räkna ut hur många liter det effektivare bilen skulle spara per år genom att subtrahera antalet gallons av effektivare bil från antalet liter för mindre effektiv bil. I det här exemplet skulle du subtrahera 435 från 467 för att hitta den bilen B skulle spara ca 32 liter per år. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79845.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.