Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Hur man testar en fyrhjulsdriven

En fyrhjulsdriven bil kan få dig säkert där du måste gå igenom regn, lera eller snö. Före provningen fyrhjulsdrift, kolla som du gör på alla fordon att bromsarna fungerar, däcken har det rekommenderade trycket och motorn vätskor är på rätt nivå. Sök efter rost runt dörrarna och under fordonet. Överdriven rost kommer att ge dig en uppfattning om hur ofta den tidigare ägaren använt fordonet off-road och hur väl han kvar den. Instruktioner
1 Titta efter 4WD knapp eller shifter.

Lokalisera fyrhjulsdrift hög knapp på instrumentbrädan. Det kan också vara en andra shifter till höger. Den markeras 4Hi.
2 löst underlag av grus, sand eller gräs är den bästa provplatsen.

Kör bilen som vanligt och tryck på knappen eller flytta in 4Hi. Du kan engagera 4Hi när som helst och hastighet. Du kan höra ett svagt "clunking" ljud som undersidan överföringsfallet och den främre delen av förarsidan ingriper med fyrhjulsdrift system, detta är normalt. Men några kontinuerliga friktionsljud är en varning för skada på fyrhjulsdrift-system.
3

Vänd fordonet till vänster och höger under färd. På ett löst eller våt yta, bör det vända normalt. Om du är på torr asfalt, kan du känna däcken greppa lite som om de fångar mot marken, vilket är bra. Dock kan knäppande ljud från något hjul vara ett tecken på skador på drivknutar eller stövlar. CV lederna och stövlar är de mekanismer som gör att ett hjul att vända.
4

Lokalisera fyrhjulsdrift låg knappen på instrumentbrädan eller shifter. Den markeras 4Lo.
5

Stanna fordonet. Du kan inte engagera 4Lo tills du står stilla.
6

Engage 4Lo genom att trycka på knappen eller flytta.
7

Kör fordonet framåt. Du kommer inte att kunna köra i hastigheter mycket över 5 mph. Du använder 4Lo när du klättrar branta kullar eller behöver tung makt.
8

Lyssna efter samma varning ljud du gjorde när du testar 4Hi. Vänd fordonet till vänster och höger medan 4Lo.
9

Stanna fordonet och stänga eller flytta ut ur fyrhjulsdrift för att återgå till tvåhjulsdrift. Fortsätt att inspektera som du skulle någon annan typ av fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79744.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.