Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man identifierar en GM 454

Det tidiga 1970-talet SS Chevelle mullrande vid rött ljus är mer än sannolikt att drivas av en GM Chevrolet 454 cid big-blocket. Även erbjuds också som en stor bil och lastbil alternativet var 454 mest känt används i Camaro och Chevelle SS modeller från 1970 till 1973. Den 454 Alternativet slutade för personbilar under 1976, men fortsatte så sent som 2000 för lastbilar och marina applikationer som 7,4 liters version. Att vara en uttråkad ut 396 c.i.d. kvarter, kan den 454 lätt identifieras genom att jämföra Chevrolet gjutning och ID nummer. Instruktioner
1

Identifiera år och modell. Veta tillverkningsår kommer att ge en allmän uppfattning om motorn kan vara en 454 cid Modellerna mest sannolikt har 454 är tidigt 1970-tal Camaro och Chevelle SS: erna, Corvetter, Monte Carlos och Chevrolet /GM lastbilar. Leta efter några taggar i motorrummet eller trim taggen ligger på elden väggen bakom huvudcylindern. Dessa kan identifiera år och modell.
2

Leta efter dekaler på motorn. GM identifieras vanligtvis 454 med dekaler, som ligger på antingen luftrenaren eller covers ventil, men de kan ha tagits bort eller försvunnit.
3

Leta antalet motor-ID på framsidan av motorblocket på passagerarsidan. Det kommer att vara framför, nära kamkedjan lock och cylinderhuvudet. Det är en blandad-siffrigt nummer med sju till åtta tecken, liknande C0622CPD.
4

Decode ID-numret. Den första bokstaven representerar växten motor tillverkning, följt av fyra siffror för månad och dag för tillverkningen. Följande tre bokstäver är det motorkod som berättar året, mängden hästkrafter och bilmodell motorn ursprungligen tillverkades för. Motorn ID-numret måste korsreferenser med en GM notering. Chevy-Camaro har en komplett lista på alla 454 cid motorer.
5

Verifiera gjutning siffrorna från antingen topplocket, insugningsrör eller vevaxeln. De enklaste två är insugningsröret, ligger framför förgasaren mount, eller topplocket, som ligger på höger sida, medan du tittar på det från sidan av fordonet. Efter avlägsnande av ventilkåpan, kommer huvudet gjutning numret vara på den övre dalgång mellan två ventiler. Båda siffrorna är oftast sju siffror långt och måste jämföras med en GM gjutning nummer lista.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79410.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.