Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man läser en VIN #

Varje bil tillverkats sedan mitten av 1950-talet bär en unik identifiering 17-siffrig kod. Den Vehicle Identification Number, eller VIN, består av både bokstäver och siffror. De första bokstäverna utse ursprungsland, tillverkare och modell. När du arbetar från vänster till höger, siffror blir mer specifika för det enskilda fordonet i fråga. För att starta avkodningen processen noggrant kopiera in VIN, var noga med att inte införliva siffror. Oroa dig inte misstar bokstäver för siffror. För att undvika oklarheter, bokstäverna I, O, Q och Z visas aldrig i en VIN. Den nionde tecknet motsvarar inte på fordonstyper attribut, utan endast fungerar som ett matematiskt härlett "kontrollsiffra" för att försäkra VIN noggrannhet. Instruktioner
1 Kontrollera instrumentbrädan plattan för VIN-nummer.

Lokalisera VIN. VIN visas kan visas på en instrumentpanel skylt, innanför dörrkarmen, eller "A" stolpe bredvid vindrutan. Titeln och registreringsnummer också spela in informationen.
2 Det första tecknet motsvarar landet.

Decode landskoden. Den första siffran eller bokstaven överensstämmer med tillverkningslandet. Vins av bilar som tillverkas i USA börjar med en 1 eller 4. Kanadensiska bilar börjar med 2, eller kommer du att se en 3 för bilar som tillverkats i Mexiko. Andra ursprungsländer inkluderar England (S), Tyskland (W), Japan (J), Korea (K) och Italien (Z).
3 vins för Ford fordon har ett "F" i det andra läget.

identifiera tillverkaren. Ett brev sitter typiskt i det andra läget av VIN. Precis som varje land har varje tillverkare en tilldelad kod. Till exempel använder General Motors G, F betyder Ford och B står för BMW. Förutsätt inte brevet alltid överensstämmer med den första bokstaven i företagsnamnet, som nya tillverkare med liknande initialer framträda och andra samman.
4

Notera det tredje tecknet. Varje tillverkare väljer nummer för att utse sina olika divisioner, och siffrorna ofta duplicera dem av olika beslutsfattare. Se det andra tecknet för att guida dig. Exempel på divisioner inkluderar Lincoln eller Ford Truck division inom Ford Motor Company.
5 motortyp visas i VIN.

Konsultera en individuell modells VIN diagrammet för att se att siffrorna tre till åtta alltid uttrycka funktioner i fordonet. Det första tecknet i sekvensen motsvarar kroppen stil, såsom coupe eller cabriolet. De andra hänvisar till funktioner såsom motortyp och trim paket. De använda siffrorna varierar beroende på tillverkare.
6

Använd år 1971, 1980 eller 2001 som utgångspunkt för tolkningen av tionde tecknet eller siffran för året. Vins av bilar tillverkas för årsmodeller 1971 och 2001 kommer att ha en "1" i detta läge, och årsmodell 1980 använder bokstaven "A" Följande år nummer 2 till 9. Vins för 1980 till 2000 och 2010 till och med 2019 använda alfabetet, bortsett O, I, Q och Z.
7

Ägna särskild uppmärksamhet åt de senaste fem tecken. Siffrorna är sekventiell, och hänvisar till produktionsprocessen. Till exempel, om bilens VIN slutar 3, till VIN för nästa bilen rulla av monteringsbandet efter yours kommer att sluta i 4.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79475.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.