Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur man avkoda en Mercedes Benz Serienummer

I mitten av 1950-talet biltillverkare i USA började skapa en serie bokstäver och siffror för att identifiera egenskaper hos varje fordon. Det var inte förrän på 1980-talet som National Highway Traffic Safety Administration krävs alla bilar, inhemska eller internationella, för att ha ett fast serienummer eller Vehicle Identification Number (VIN). Denna universella kodning av siffror och bokstäver kan du ta reda på information om en Mercedes Benz som du inte skulle kunna urskilja bara genom att se bilen. Instruktioner
1

Hitta din Mercedes Benz serienumret på det övre vänstra hörnet av instrumentpanelen på förarsidan, eller på insidan panel av förarsidans dörr.
2 < p> Titta på den första siffran i serienumret. Denna siffra eller bokstav berättar där kroppen av din Mercedes Benz tillverkades. En "1" eller "4" representerar en USA ursprung, "2" för Kanada, "3" för Mexiko, "J" för Japan, "S" för England, "K" för Sydkorea, "W" för Tyskland och "Z" för Italien ursprung.
3

gå vidare till den andra siffran, som representerar tillverkarens namn. Brevet för din Mercedes Benz ska representeras av bokstaven "D"
4

Undersök den tredje siffran i serienumret. Detta nummer kommer att berätta division för tillverkning eller fordonstyp. Tillverkningen Divisionen är växten din Mercedes Benz kom från och den typ av fordon klassificeras som passagerare, kollektivtrafik, etc.
5

Notera den fjärde till åttonde siffrorna i serienumret. Mercedes Benz kommer att tilldela en bokstav eller en siffra för varje unik egenskap: kropp stil, modell, serie-och motortyp. De siffrorna kommer att ändras beroende på de olika attribut som produceras av Mercedes.
6

Hitta den tionde tecknet i serien. Detta identifierar din Mercedes årsmodell. Till exempel, representerar en "1" 2001, "2" representerar 2002 och så vidare. Om året går förbi 2009, kommer den att representeras av bokstäver. Till exempel, "A" står för 2010, "B" 2011 och så vidare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79240.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.