Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vilka är fördelarna med Limited Slip Differential?

De differentiella system på bilar innefattar en uppsättning kugghjul som tar ström från drivlinan och dela den mellan hjulen. I en framhjulsdriven, till exempel, är all ström sänds till de två främre hjulen, där den differentiella distribuerar den mellan sig. En fyrhjulsdrift har två differentialer att möjliggöra ström till alla fyra hjulen. Det finns många varianter av differentialer. Den diffspärr, i synnerhet, har en viktig fördel, särskilt vid körning i mindre än idealiska förhållanden. Fördelen med Limited Slip

När ett hjul tappar fästet - antingen på grund av att bryta kontakten med en ojämn yta eller på grund av en yta är hal av vatten, is eller lera - ett standardavvikelsen systemet fortsätter att skicka ström till hjulet. Detta hjälper inte dig att återfå kontrollen över fordonet eller få den att flytta om fastnat. En differentialbroms kommer rikta mer makt till ett hjul som fortfarande har dragkraft. Det kan göra skillnaden mellan att vara fast i leran och dra fritt, eller mellan spinning utom kontroll och stanna på vägen.
Fordon som behöver Limited Slip

Om du kör ett fordon dagligen, så småningom kommer du att ställas inför mindre än ideala väglag, och en differentialbroms kan komma till hands. Utryckningsfordon, terrängfordon och fyrhjulsdrivna fordon kör behöver vanligtvis limited slip differentialer för att ge dem möjlighet att arbeta i dåligt tillstånd.
Typer av Limited Slip Differential
p Det finns flera olika tekniker som används av biltillverkare för att göra limited slip differentialer. En teknik är den viskösa kopplingen. Den kugghjulsaxlar att överföra makten är inneslutna i en tjock vätska. När ett hjul tappar fästet, kugghjulsmekanismen och vätskeöverföring mer makt till det andra hjulet. Den vanligaste typen av diffspärr är koppling-driven. Denna typ av system kan utföras på många olika sätt, men den underliggande principen är densamma. En mekanism såsom en fjäder eller ett hydrauliskt ställdon känner av när ett hjul förlorar dragkraft och överför kraft till det andra hjulet. En tredje typ är ett elektroniskt system. Detta system använder elektroniska sensorer för att fördela vridmomentet. Även om det kan vara mycket exakt, en del säger att det är mindre tillförlitlig än andra system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78971.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.