Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vilka är riskerna för den hybridbil?

Hybridbilar erbjuder enorma besparingar på gas och är mycket mer miljövänliga än konventionella bilar. Men, hybridbilar innebär vissa risker. Om du väljer en hybridbil, är det viktigt att du bör vara medveten om riskerna och se till att garantier finns på plats för att undvika framtida olyckor. Risker till Blind

En studie utförd av University of California, har Riverside funnit att låga hörbarhet av hybridbilar medföra risker för olyckor för blinda. De hybridbilar har väldigt tysta motorer och studien har visat att blinda har svårt att bedöma läget i bilarna. Om hybridbilar går på låg hastighet, är det så tyst att det ger mycket mindre tid för gående att reagera och ännu mindre för blinda.
Elektromagnetiskt fält i Hybridbilar
< p> Långvarig exponering för starka elektromagnetiska fält medför hälsorisker för människor. Studier som utförts vid National Institutes of Health och National Cancer Institute säger att över-exponering kan leda till ännu risker för specifika cancer. Men, det finns inget bevis för att elektromagnetiska fält (EMF) i hybridbilar direkt skulle leda till hälsoproblem. Det behövs mer forskning för att bevisa eller motbevisa faran av EMF i hybridbilar. Problemet är att det inte finns någon standard som fastställts för EMF nivån i bilar.
Andra risker

Hybridbilar använda högspänningsledningar batterier och därför finns det mer risk mot elchocker och piller syra vid olyckor. Kablarna som ansluter batteriet till motorn kan brista, vilket leder till läckage.
Säkerhetsåtgärder

Batteriet i hybridbilar medför vissa risker. Men, strängare säkerhetsåtgärder är på plats för att minska riskerna. Batteriet är placerat längst bak i bilen så att bilen är skyddad från elektriska stötar som kan uppstå vid olyckor. Även en stans på upp till 300 volt kan hanteras av batteriet placeras på baksidan av bilen. Automatiska cutoffs placeras också, som fungerar som ett skydd mot läckage som inträffar. Dessutom, även om batteriet i en hybridbil är skadad, skulle det inte finnas några sura spill som i konventionella batterier. Konventionella batterier använder flytande elektrolyt men i hybridbatteri förblir flytande i pastaform, som förhindrar eller minskar syran spill i händelse av en olycka.
Biltillverkarens Stand

biltillverkare tona ner risken. Toyota, i ett företag uttalande, hade sagt att EMF nivåer av hybridbilar är så lite som för de konventionella bilarna och därmed finns det ingen ytterligare risk för förare eller passagerare. Dessutom biltillverkare uppger att allt medförde risker är väl omhändertagen av de strängare säkerhetsåtgärder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78679.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.