Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur får jag en titel för en titel Vehicle?

Om du äger ett namnlöst fordon, måste du skaffa en titel i ditt namn innan du kan försäkra, registrera eller använda den. De flesta stater hanterar detta problem genom att kräva att titeln sökande insättning en statligt bestämd obligation och påförande av notation "bundna" till intyget om titeln ifall titleholder ytor och kräver ersättning. Beloppet för obligationen är ofta större än det bokförda värdet av fordonet. Saker du behöver
bevis på uppehållstillstånd Arkivfoto ID
Uttalande av fysisk kontroll
officiella inspektionsrapport
Ansökan om bundna titel
Visa fler instruktioner

1

Sök exteriör och interiör av fordonet för Vehicle Identification Number. VIN är ingraverat på ytan, men platsen beror på fordonets märke, modell och år.
2

Använd VIN för att få en rapport fordon historia (se Resurser avsnitt). Denna rapport kommer att berätta om fordonet har anmälts stulet, och om det finns en ägare av rekord. Om fordonet har anmälts stulet, vrid den till polisen. Om det inte har anmälts stulet, och om det inte finns någon ägare till posten, måste du ansöka om en bunden titel.
3

Kolla hemsidan för din statens Institutionen för motorfordon ( eller motsvarande kontoret) för att fastställa förfarandena för att ansöka om en bunden titel. Ladda ner all nödvändig dokumentation. Du kommer sannolikt att behöva en fysisk inspektion uttalande, en officiell inspektion form och en ansökan om en bunden titel.
4

Fyll i fysisk kontroll formuläret och underteckna det. Du kommer att behöva rapportera bilens märke, modell, färg och år tillsammans med VIN.
5

Har fordonet transporteras till en statligt godkänd besiktningsman. Har inspektören undersöka fordonet och fyll den officiella inspektionsrapporten.
6

Fyll i och underteckna en ansökan om en bunden titel. Du kommer att behöva redovisa detaljer gränsar fordonet och förklara hur du kom i besittning av det. Om du köpte den, kan du behöva identifiera säljare och utarbeta ett köpebrev som du och säljaren ska underteckna.
7

Leverera ansökan om en bunden titel, den officiella inspektionsrapporten, den fysiska kontrollen formen och bevis på statens hemvist (en lokal körkort räcker) till din statens DMV. DMV kommer att meddela dig skriftligt om det belopp av obligationslånet du måste sätta in.
8

Ta DMV anmälan till någon större auto försäkringsgivare och köp en borgen obligation i det belopp som anges av DMV. Försäkringsgivaren kommer att fråga dig ett kvitto.
9

Ta ditt kvitto till DMV (eller statliga kontor som utfärdar bundna titlar) och ansöka om en bunden titel. Din titel kommer att utfärdas inom några arbetsdagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78659.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.