Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Inspektion Checklista för att köpa en ny bil

Att köpa en bil kan vara en överväldigande upplevelse för vissa människor. Du vill vara säker på att det ser bra ut, är att allt är i skick och att du inte kommer att få frågor av någon smidig-talar bilförsäljare. Genom att följa dessa tips, bör du vara väl förberedd när du kliver ut för att handla en ny bil. Exteriör, interiör och delar Inspektion

Du vill veta allt du kan om en bil innan du tar den i besittning. Ett fordon kan se trevligt på utsidan, men du kan komma över en citron under tilltalande yttre (eller vice versa).
P Om du blir förälskad i en bil på återförsäljare, kolla in sin exteriör omgående. Om du ser några större bucklor, repor eller andra problem, föra dem till återförsäljaren uppmärksamhet för att se om han kan göra något åt ​​det. Du vill också att inspektera insidan, se till att dörrar, lås, radio och fönster fungerar till din belåtenhet. Om du hittar något som du fruktar kommer att ge dig framtida problem, informera återförsäljare. Om det är ett problem att han inte kan (eller vill inte) fix, som kan arbeta till din fördel under priset förhandlingar.

Efter kontroll av exteriör och interiör, se till att du tar bilen för en provkörning, att få en känner av hur bilen fungerar och går. Om säljaren är ärlig och uppriktig, skulle han har inga problem med att du också tar bilen till en mekaniker på ditt val för en inspektion. Din mekaniker kan också kontrollera att alla bilens viktiga delar är i gott skick.

Beroende på vad din betrodda mekaniker finner under sin kontroll, kan du antingen ta bilen tillbaka och berätta återförsäljaren nej tack, eller fortsätta att pruta (om det är en mindre mekanisk fråga).
reda på fordonets historia


Om bilen du vill köpa har många miles på den, don 't nödvändigtvis avskräckas av detta. Körsträcka innebär inte automatiskt ett fordons skick. En bil kan ha låg körsträcka, men kunde ha gått igenom intensiv och tuff resa med sin tidigare ägare, eller kanske en bil har högre körsträcka på det, men, för det mesta, gick igenom släta resor. Om möjligt, ta reda på vem den tidigare ägaren var, eftersom det kan ge dig en uppfattning om dess nuvarande skick

också ta reda på om bilen nyligen förvärvat några nya delar -. En 100.000 mil bil med en ny motor eller växellåda skulle inte vara samma typ av "gammal bil" som en 100.000-mil bil som rymmer äldre delar.

Du kan ta din undersökning ett steg längre genom att gå till autocheck.com och kommer in i bilens fordonet identifieringsnummer (VIN). Detta fordon historia rapport tjänsten ger dig olika detaljer om bilens historia, inklusive underhåll rapporter, deltagande i några större olyckor eller om det någonsin fungerat som ett kommersiellt fordon. Du kan få en enda rapport för $ 14,99, eller, om mer än en bil som intresserar dig, kanske du vill gå med 60-dagars obegränsad historia rapporter för 24,99. Addera ditt värde och garanti

p Om du är nöjd med allt du behöver veta om bilen, vill du se till att du får en rättvis ekonomisk affär. Innan du skriver på den streckade linjen på generalagenten, kan du gå till Kelley Blue Book hemsida, ange fordonets information och jämför priset på vad dealern vill ha från dig. På så sätt vet du om givaren försöker dra en väldigt snabb en på dig (om du går in i återförsäljaravtalet medveten om Blue Book värde eller du forskning informationen efter).

Bortsett från priset, du vill också veta om det fordon du ska köpa kommer med en garanti. Vissa bilar kommer att ha en del av den ursprungliga garantiperioden, kan vissa ha en utökad garanti och vissa kommer inte ens komma med en garanti. Se till att du känner till villkoren för bilens garanti (om det skulle ha en), så du inte är i för några överraskningar på vägen om din bil behöver en reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78535.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.