Hur värdera en 1971 Ford F-100 Pickup

Bedöma en 1971 Ford F-100 pickup kan vara en tidskrävande men nödvändig uppgift att bestämma fordonets värde. Vintage, samlarobjekt och antikviteter bil klubbar har etablerat en standard guide uppdelat i sex allmänna kategorier för att bestämma värdet av ett fordon. Kategorierna är utmärkt, Fin, Mycket bra, Bra, restorable och Bildelar /Truck. Guiden gäller för 1971 Ford F-100 som det skulle till en 1928 Cadillac för 1915 Ford Model T. Du behöver
magnet
Urklipp
Pen
Paper
Visa fler instruktioner
Kriterier
1

Studie kriterierna för kategorisering Ford lastbil. En utmärkt kategorin är en show-vinnande lastbil återställas till professionella normer. The Fine kategorin är en väl restaurerad lastbil eller en i utmärkt originalskick med minimala brister. Mycket bra är en manövrerbar ursprungliga fordonets eller äldre restaurering med visst slitage. Bra är en funktionell lastbil som behöver mindre arbete. Restorable är generellt en manövrerbar men komplett lastbil som behöver restaurering. A Bildelar /Truck är skräp.
2

Bestäm din budget. En Ford F-100 i utmärkt skick kunde enkelt styra en fem-siffra prislapp. En i fint skick kommer att kosta mindre än $ 10.000. F-100s i bra skick säljer från $ 3.000 till $ 6.000.
3

Använd ett urklipp, penna och papper till årskurs tillstånd av lastbilen.
4

Tilldela ett nummer 1 till 5 där 1 är "utmärkt" och 5 är "en del truck" som du betygsätta varje funktion.
Bedömning
5

Inspektera lastlådan paneler för utbuktningar och inbuktningar. Inspektera färg för blåsor. Leta efter luckor i dörrarna. Använd en magnet för att avgöra om plast spackel har bruk för att reparera kroppen.
6

Kontrollera dörrar och gångjärn för att avgöra om de öppnar och stänger ordentligt. Kontrollera för åldrande vädertätningar på fönster och dörrar. Inspektera trösklar, inre fendrar, lastlåda golv och hyttgolv för rost.
7

Inspektera alla förkromad trim för att avgöra om det är ljust och blankt eller matt och urkärnade. Obs saknade krom bitar. Inspektera alla glas för sprickor eller gropar. Inspektera instrumentpanel för sprickor eller missfärgningar. Inspektera mätare för att avgöra om de fungerar ordentligt. Inspektera alla lampor. Kontrollera soffa för revor eller sprickor.
8

Inspektera motorn för att fastställa att det körs. Kontrollera om rök eller höga ljud inifrån motorn. Kontrollera oljetrycket, vilket bör vara över 20 psi. Inspektera tillståndet för kabeldragning. Kör trucken för att avgöra om motorn går jämnt. Växellådans avgöra om det hakar ordentligt. Undersök underredet för renlighet, rost och läckande olja. Addera Evaluaton
9

Tilldela poäng från 1 till 5 för varje funktion i pickup i varje steg i värderingen avsnittet ..
10

Totalt antal poäng för varje funktion listas i varje steg
11

Bestäm villkoret kategori: mer än 90 poäng är bra, 80-89 är böter, 70-79 är mycket bra, 60-69 är bra, 40-59 är restorable, under 40 är skräp Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77527.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.