Hur vill kolla en begagnad bilmotor

Att köpa en begagnad bil kan spara dig tusentals dollar, om du inte gör misstaget att köpa ett fordon med mekaniska problem. En av de största problem med att köpa en begagnad bil är att bestämma motorns kondition. Genom att ta sig tid att ge bilen en ordentlig testkörning och genomföra en grundlig kontroll av fordonets motor, kan du se till att du får en bil som fortfarande har gott om miles kvar på den. Saker du behöver
Rena Rags
Ficklampa
Visa fler instruktioner
Inspektion
1

Kontrollera vägmätare. Om det står mycket över 100.000 miles motorn kan nå slutet av sin livslängd och ska du nog gå vidare till ett annat fordon, såvida du inte är beredd att betala för en ny motor. Lyft
2

huven och starta bilen. Motorn ska löpa smidigt, utan svallande eller vid stopp. Lyssna på några ovanliga ljud, högljudda knackar, pinga eller slipning ljud som indikerar alltför internt slitage. Undantaget är en dieselmotor, i vilket fall ett pinga-rasslande ljud är normalt.
3

köra bilen för flera miles runt staden och på motorvägen, testning för acceleration samtidigt uppmärksamma för vibrationer som kan tyda på misständning. Se upp för rök under acceleration. Blå, svart eller vit rök indikerar ett behov reparation. En liten svart rök vid uppstart är normalt med en dieselmotor. Kontrollera att mätarna är alla verksamma i sina normala värden och att "check engine" lampan inte komma på.
4

Park i en nivå plats och öppna huven. Titta under bilen för läckor. Stäng av motorn och ta ur oljestickan. Med hjälp av en trasa, kontrollera att oljan är klar till ljusbrun och åtminstone upp till det nedre märket på minnet. Svart olja, eller avlagringar kol på minnet indikerar försummelse. Ett ljust gråaktigt färgade skum på pinnen betyder i allmänhet vatten läcker in i motorn från en trasig packning eller skev huvudet, troligen från överhettning.
5

Undersök alla motorytor, söker läcker. Återförsäljare kommer vanligtvis ånga-rengör motorns, ta bort fett och smuts. Detta gör att du kan upptäcka eventuella läckor eller läckage från packningar och även för att se om några områden har nyligen reparerats. Leta efter nya fläckar av silikon tätningsmaterial som ser nya eller malplacerad som kan tyda på en plats-reparation. Detta kan innebära en dyr reparation väg om motorn måste demonteras för att byta en packning. Observera att kondens runt AC-kompressor, eller på trottoaren, är normalt om luftkonditioneringen har varit igång.
6

Avlägsna olja-påfyllningslocket och lysa med ficklampan inne. Titta på de inre ytorna för funderare svart gunk eller slam uppbyggd. Detta tyder på, i bästa fall, att motorn inte har underhållits regelbundet.
7

Leta efter svällande packningar, randiga bultar och lösa trådar, som alla tyder på att fordonet inte har blivit ordentligt underhållna. Slutligen kuggremmar behöva ändras med vissa mellanrum, beroende på tillverkaren. Försök att avgöra om den har ändrats, eller om närmar sig behöva en förändring. Bältet får inte vara synliga på grund av ett skyddande hölje, så be återförsäljaren eller ägaren om det har ändrats. Om ett kvitto inte kan produceras, antar att det inte har gjorts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77924.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.